Igazán büszkék lehetünk a magyar lányokra!

2022.03.13.

Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) a csehországi Havírovban tartott edzőtábort a kontinens legtehetségesebb U13-as játékosai számára, ami után két magyar lány is meghívót kapott az októberi szlovéniai „folytatásra”.

Az ETTU edzőtáborában részt vevő lányokat és fiúkat a heti edzéseken mutatott teljesítmény alapján értékelték az edzők egy előre felállított szempontrendszer alapján. Az értékelés alapján a legjobb 6-6 fiút és lányt meghívták az októberi utolsó, Szlovéniában tartandó ETTU Eurotalents-edzőtáborba. Az otoceci összetartásra meghívott lányok közül Fazekas Lizett (High Life SE) kapta a legjobb értékelést, Fegyver Zsófia (KSI SE) pedig hatodik lett.

Az egész edzőtáborban (lányok, fiúk együttvéve) Lizett volt a legfiatalabb, az egyedüli 2013-as születésű, a legtöbb résztvevő nála 2-3 évvel idősebb volt.

A havírovi edzőtáborban minden napra pontosan megtervezték a gyerekek napirendjét az elvégzendő feladatokkal, esténként fakultatív edzés szerepelt a programban. A magyar lányok napi két-három edzésen vettek részt, lazítani pedig többek között uszodai fürdőzés során tudtak. Kétszer tartottak nekik soklabdás edzést, amikor a körülbelül 25 edző foglalkozott 2-3 játékossal.

Csütörtök egész nap és péntek délelőtt mérkőzéseket játszottak a gyerekek, az edzők ott is figyelték őket, a látottak beleszámítottak a végleges pontozásba.

Minden bemelegítést és erőnléti tréninget egy fitneszedző tartott.  A résztvevőknek Petr Korbel, Josef Plachy és Renáta Štrbíková mondta el a tapasztalatait, és kérdezni is lehetett tőlük.

A Havírovban jól teljesítő fiatalok mellett az augusztusban Kiskunfélegyházán rendezendő hagyományos előválogató táborban jó eredményt elérők is részt vehetnek az októberi otoceci edzőtáborban.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram