Ifjúsági vb: a hetedik helyért játszik a fiúcsapat

2014.12.02.

A csoda elmaradt: a Sanghajban zajló ifjúsági világbajnokság csapatversenyének negyeddöntőjében a magyar fiúválogatott 3-0-ás vereséget szenvedett Tajvantól, majd 3-1 arányban kapott ki Franciaországtól, így szerdán a hetedik helyért játszik Hongkong legjobbjaival. A legjobb négy közé kizárólag ázsiai együttesek kerültek.

Ahogyan azt a világranglista-helyezések alapján azzal kalkulálni lehetett, Tajvan magabiztos győzelmet aratott az Ecseki Nándor, Szudi Ádám, Majoros Bence összetételben asztalhoz álló magyar trió felett a sanghaji negyeddöntőben: csak Majoros tudott szetteket nyerni ellenfelével szemben. 

Az 5–8. helyért zajló folytatásban a franciák ellen mérkőztek a mieink, s a rivális úgy győzött 3-1-re, hogy a középső pozícióban szerepeltetett Majoros felülmúlta Givone-t.

Ezzel az is eldőlt, hogy a vb-n a harmadik legjobb európai csapat címét érdemelte ki a magyar válogatott, amelynek utolsó ellenfele Hongkong gárdája lesz szerdán (itteni idő szerint hajnalban). Az egyéni számok ugyancsak szerdán kezdődnek, a vegyes párosok küzdelmeivel.

A Tajvan–Magyarország mérkőzés jegyzőkönyve ITT.

A Franciaország–Magyarország mérkőzés jegyzőkönyve ITT.

Csapatverseny. Fiúk. Negyeddöntő: Kína–Svédország 3-0, Dél-Korea–Hongkong 3-2, Tajvan–Magyarország 3-0, Japán–Franciaország 3-0. Elődöntő: Kína–Dél-Korea 3-0, Japán–Tajvan 3-0. Az 5–8. helyért: Franciaország–Magyarország 3-1, Svédország–Hongkong 3-0.

Lányok. Negyeddöntő: Kína–Franciaország 3-0, Hongkong–Németország 3-2, Egyesült Államok–Dél-Korea 3-0, Japán–Thaiföld 3-0. Elődöntő: Kína–Hongkong 3-0, Japán–Egyesült Államok 3-0. Az 5–8. helyért: Franciaország–Németország 3-1, Dél-Korea–Thaiföld 3-1.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram