Ifjúsági és Serdülő ob és Újonc Ranglistaverseny halasztás!

2020.09.15.

Tisztelt Sporttársak! A járványügyi helyzet fokozatos romlása miatt a MOATSZ operatív és szakmai vezetése úgy határozott, hogy a 2020. szeptember 26-27-re tervezett Ifjúsági és Serdülő Országos Bajnokságot és az azt megelőző Újonc Ranglistaversenyt későbbi intézkedésig újra elhalasztja.

Folyamatosan azon vagyunk, hogy az általatok elvégzett edzésmunka mellett biztosítani tudjuk legalább azokat a hazai eseményeket, amelyek megmérettetést jelenthetnek a sportolóitok számára. Most az látszik, hogy az esetszámok emelkedése miatt a kormányzati intézkedések a mindennapi élet fenntartására és várhatóan a legsúlyosabb esetekre fókuszálnak, így az eseményeinket érintő központi rendelkezések hiányában is mérlegelni kell felelősségünket és saját hatáskörben kell meghoznunk azokat a döntéseket, amelyekkel csökkenthetjük a sportágunkban tevékenykedők körében a megbetegedések kockázatát.

Ebből a szempontból az Országos Bajnokságaink a létszámadatok alapján fokozott kockázati tényezőt jelentenek és a tesztelési nehézségeket (időbeli átfutás és költségek), továbbá idősebb sporttársaink (edzők, játékvezetők, hozzátartozók) egészségének védelmét is figyelembe véve ezeket az eseményeket jelenleg sajnos megnyugtató módon nincs lehetőségünk megrendezni.

Tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt időszak milyen idegőrlő volt és, hogy a visszarendeződés milyen nehéz, de kérem a sportági szereplők megértését és együttműködését a kérdésben.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Köszönettel és üdvözlettel:

Lajtai Kristóf
főtitkár

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram