Ifjúsági bajnok 14 évesen

2021.09.20.

Molnár Kendra 14 évesen ifjúsági országos bajnok lett, a saját korosztályában viszont más nyakába akasztották az aranyérmet

Az egyik legnagyobb hazai tehetségnek tartott Molnár Kendra nehéz hónapokon van túl, ugyanis a Covid ledöntötte a lábáról, majd hosszú ideig akadályozta, hogy visszanyerje erejét. Szerencsére ez már a múlt, a Statisztika UAK játékosa 14 esztendősen megnyerte a Bükön rendezett ob ifjúsági lány egyéni versenyszámát, amelyben 19 évesek is elindulhattak.

A serdülők között ugyanakkor „csak” második lett, a döntőben ugyanis kikapott Szosznyák Emmától.

„Szenzációs érzés. Nagyon sokat dolgoztam, küzdöttem azért, hogy idáig eljussak. Hatalmas élmény, hogy utolsó éves serdülőként sikerült magyar bajnokságot nyernem.  Bennem volt a tudat, hogy meg tudom csinálni és le tudom győzni Kendrát” – nyilatkozta a szegedi ATSK-tól a Statisztikába igazoló, rohamosan fejlődő Szosznyák Emma.

Szosznyák serdülő lány párosban sem talált legyőzőre, a soltvadkerti Ambrus Asztalitenisz Akadémiát képviselő Tanács Nóra oldalán menetelt az aranyéremig. A lányok elmondták, hogy az ifjúsági válogatottság a céljuk, és a következő években szeretnének ifjúsági Európa-bajnokságon szerepelni.

Szántosi Dávid és Lei Balázs már letette a névjegyét a korosztályos Eb-n, a nyáron párosban egy lépésre voltak az elődöntőtől. Ennek fényében papírformagyőzelmet arattak az ob-n, egyéniben pedig egymás ellen játszották a döntőt, amely Szántosi sikerét hozta.

„Jól ismerjük egymást, már a másik nézéséből kitaláljuk, hogy hova jön a következő labda, de mindig megpróbálunk valami újat előhúzni a tarsolyunkból, amivel győzedelmeskedni tudunk” – mondta a Szarvasi Körös ASE növendéke.

Az ifjúsági fiúknál sem történt meglepetés, egyéniben Huzsvár Erik diadalmaskodott, párosban pedig a Huzsvár, Szántosi duó.

Tavaly elmaradt az utánpótlás országos bajnokság, idén viszont Bükön a négy nap alatt 51 egyesület 269 játékosa állt asztalhoz.

„Aki csinált hasonlót, az tudja, hogy egy ilyen bajnokság szervezése már hónapokkal korábban megindul. Bízom benne, hogy elégedettek lesznek a játékosok, az edzők és a MOATSZ vezetői. Reméljük, hogy lesz folytatás” – jelezte Baráth Kornél, a Büki TK asztalitenisz-szakosztályának vezetője, hogy nyitottak további nagyszabású versenyek megrendezésére is.

A Bükfürdő Kupa eredményei ide kattintva érhetők el.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram