Idegenben nyert a Budaörs!

2023.02.14.

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata 3:1-re nyert idegenben a cseh TT Moravsky Krumlov ellen az Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Variálási lehetőség híján ezúttal is a Póta Georgina, Dari Helga, Fazekas Mária hármas lépett asztalhoz budaörsi részről, míg a másik oldalon – ahogy az a mai asztaliteniszben lenni szokott – idegenlégiósok vitték a prímet.

Kezdésként Valerija Scserbatih 3:1-ra legyőzte Dari Helgát, utána pedig Póta Georgina 3:0-ra verte meg a hazaiak másik orosz játékosát, Jekatyerina Csernyavszkaját.

Ezután a két csapat legrutinosabb játékosai, Lenka Harabaszová és Fazekas Mária következtek. A cseh egy játszmát elcsent, de összességében itt sem forgott veszélyben a budaörsi siker.

Az i-re a pontot Póta tette fel, aki rövidített döntő szettben gyűrte le Scserbatihot, három mérkőzéslabdát hárítva. A hazai visszavágóra február 18-án, szombaton kerül sor.

EURÓPA-KUPA, NŐK
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
TT Moravsky Krumlov (cseh)–SH-ITB Budaörsi SC 1:3
Scserbatih–Dari Helga 3:1 (9, 7, –4, 5)
Csernyavszkaja–Póta Georgina 0:3 (–8, –8, –5)
Harabaszová–Fazekas Mária 1:3 (–2, 10, –1, –7)
Scserbatih–Póta 2:3 (10, –4, –14, 8, 5:6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram