Huszonhat csapat vállalta

2020.11.19.

Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) végrehajtó bizottsága a legutóbbi, online formában megtartott ülésén megerősítette, hogy decemberben rendezik meg a Bajnokok Ligája mostani idényének küzdelmeit.

A koronavírus miatt az ETTU változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy-egy helyszínen, néhány nap alatt bonyolítja le az első számú európai kupasorozatot. A férfiak Düsseldorfban, a nők Linzben küzdenek meg egymással úgynevezett buborékban, azaz a külvilágtól szinte teljesen elzárva, a minimálisra csökkentve ezzel a fertőzés veszélyét.

Amely azonban még így is nagyon magas – a kontinens nagy részén tombol a járvány –, ezért több klub is abban bízott, hogy jövőre halasztják a BL 2020-2021-es idényének mérkőzéseit. Az ETTU azonban ragaszkodott a decemberi időponthoz.

A részvételt ilyen körülmények között 11 női és 15 férficsapat vállalta az európai szövetség honlapja szerint. Előbbiek között találhatjuk a magyar bajnoki címvédő SH-ITB Budaörsi SC-t is. A sorsolást a helyszíneken, két nappal a verseny előtt tartják meg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram