Hollywoodi végjáték után a Budaörs a bajnok

2020.06.29.

Ahogy az elődöntőben, úgy a helyosztókon is érvényesült a papírforma a hölgyeknél az Extraliga négyes döntőjében. A Budaörs 4:1-re nyert a döntőben az Erdért ellen, míg a bronzéremért vívott mérkőzésen a Kecskemét 4:2-re diadalmaskodott a hazai környezetben játszó Statisztikával szemben.

Fazekas Mária és Pergel Szandra kettőse magabiztosan hozta a döntő páros mérkőzését, majd Surján Szabina ugyancsak 3:0-ra nyert Imre Leila ellen, ezzel 2:0-ra elhúzott a Budaörs.

 „Kecskeméten már játszottunk egyszer, és nagyon megéreztem a játékát, ezért örülök, hogy most ellene kezdhettem. A második szettben hét kettes hátrányban voltam, de akkor elkezdtem indítani és erősebben megütni a labdát, magamban pedig mondtam, hogy muszáj nyerni” – árulta el a siker receptjét Surján Szabina.

Az Erdért reményeit Ambrus Krisztina hozta vissza a Pergel Szandra elleni 3:1-es sikerével.

 „Nehezen indult számomra, mert én nem játszottam párost, és még nem voltam üzemi hőfokon – nyilatkozta az M4 Sportnak Ambrus Krisztina.A második szettől azonban már sikerültek azok a dolgok, amelyek az elsőben még nem, sikerült megjátszanom a taktikát.”

Lovas Petra simán nyert Varga Tímea ellen, így a következő szezont már az új, francia klubcsapatában kezdő Pergel kezében volt a lehetőség, hogy lezárja az aranycsatát. Imre ellen ezt meg is tette.

„Benne volt, hogy lesz vereségünk, hiszen négy nullra nehéz nyerni, ráadásul Ambrus Krisztina nagyon érez engem. Bíztam benne, hogy nem számít majd a vereségem, mert a többiek is nagyon jó formában vannak, és mindent megtettek a győzelemért. Ez egy hollywoodi befejezés volt így tizenegy év után, hogy én játszottam az utolsó meccset” – mondta elérzékenyülve a Budaörsöt több mint egy évtized után elhagyó Pergel Szandra.

A Budaörs 2011, 2013 és 2015 után negyedszer nyerte meg a magyar élvonalbeli bajnokság küzdelmeit, az Erdért pedig a tavalyi és tavalyelőtti bronzérmét követően története legjobb eredményét érte el ezzel az ezüsttel.

A bronzérem a kecskemétiek nyakába került, akik 4:2-re múlták felül a csupa utánpótláskorú játékossal felálló házigazda Statisztikát. A Szpariban Füle Kata a két egyéni mérkőzésén és párosban sem vesztett játszmát a bronzmérkőzésen, a Statisztikából pedig Dari Helga emelendő ki, aki a Final Four alatt a négy egyéni találkozójából hármat megnyert.

EXTRALIGA FINAL FOUR
NŐK
DÖNTŐ
SH-ITB Budaörs 2i SC–Budapesti Erdért SE
4:1
Fazekas Mária, Pergel Szandra–Imre Leila, Varga Tímea 3:0 (6, 6, 6)
Surján Szabina–Imre 3:0 (10, 9, 7)
Pergel–Ambrus Krisztina 1:3 (6, –5, –7, –5)
Lovas Petra–Varga 3:0 (4, 5, 8)
Pergel–Imre 3:0 (5, 10, 9)


BRONZMÉRKŐZÉS
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér–Statisztika PSC I. 4:2
Füle Kata, Alekszandra Radonjics–Dari Helga, Fejős Anna 3:0 (8, 12, 10)
Radonjics–Fejős 3:2 (–4, 3, 5, –20, 7)
Drabant–Dari 0:3 (–8, –8, –7)
Füle–Molnár Kendra 3:0 (6, 4, 6)
Radonjics–Dari 1:3 (–9, 9, –6, –6)
Füle–Czeglédi Szilvia 3:0 (7, 11, 7)

A díjakat átadták:

1. hely
Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt.
Grubánovits Gabriella operatív igazgató

2. hely
Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt.
Veszely Katalin nemzetközi sportkapcsolatok igazgató

3. hely
Miskolci Likőrgyár Zrt.
dr. Szedlacskó Zoltán vezérigazgató

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram