Hét nap alatt három megmérettetés vár a Budaörsi Sport Club asztaliteniszezőire

2024.03.20.

Mozgalmas napok várnak a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapatára. Az alábbiakban a klub közleményét közöljük.

Az idén Centenáriumát ünneplő Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata március 26-án, kedden 18 órakor Európa Kupa elődöntőt játszik a BVUSS sportcsarnokában a portugál Mirandela ellen.

A hétszeres magyar bajnok megszakítás nélkül 21 szezon óta képviseli a klubot, Budaörs Városát, támogatóit, és a magyar asztalitenisz sportot az Európai Asztalitenisz Szövetség kupasorozataiban.                                                                                          

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club játékosaira két feladat is vár a kiemelt budaörsi sporteseményt megelőző néhány napban.

Az év legfontosabb egyéni versenyére, a Felnőtt Országos Bajnokságra idén Győrben kerül sor március 22. és 24. között, ahol egyéni, páros és vegyes páros versenyszámokban avatnak Magyar Bajnokot.

Csehország ad otthont a Közép-Európai Szuperliga Hatos Döntőjének március 19-én és 20-án, a budaörsi csapat csoportelsőként jutott be az első hat helyezést eldöntő tornára.

A program nagyon sűrű, hiszen jelenleg a Nyári Olimpiára történő kvalifikációs versenyek határozzák meg a nemzetközi versenynaptárt, melynek kapcsán két budaörsi asztaliteniszező is érintett, Madarász Dóra és Póta Georgina is mindent megtesz annak érdekében, hogy kijusson az ötkarikás játékokra Párizsba. Dóra több sikeres versenyt is maga mögött tudhat az elmúlt időszakban, Georgina pedig épp a legutóbbi szingapúri csúcsversenyen szerepelt kiválóan.

A hazai csapatbajnokság, az Extra Liga alapszakaszát az Erdért SE elleni 4:3 arányú győzelmével első helyen zárta a bajnoki címvédő Budaörsi Sport Club, ebben a sorozatban a felsőházi rájátszás mérkőzéseit követően majd a Final Four dönt a végső helyezésekről június első hétvégéjén.

A szakosztály edzői és sportvezetői mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a lehető legjobban segítsék a sportolókat abban, hogy bírják azt a terhelést és nyomást, ami ebben a nagyon megterhelő időszakban rájuk nehezül.

A budaörsi csapat tagjai szeretettel várnak mindenkit a városi sportcsarnok nézőterére március 26-án, 18.00 órakor.

Az Európa Kupa elődöntő mérkőzés megtekintése díjtalan.

Forrás: Budaörsi Sport Club

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram