Hét forduló után a bajnokság első helyén áll az SH-ITB Budaörsi Sport Club női asztalitenisz-csapata

2020.10.15.

A vírushelyzet ellenére mozgalmas heteken van túl a Budaörsi Sport Club asztalitenisz-szakosztálya. Íme, a klub sajtóanyaga:

Mint minden szezonban, így a 2020/2021-es bajnoki évadban is a legfontosabb cél a lehető legjobb eredmény elérése a női bajnokság legfelsőbb osztályában, az Extraligában. Bajnoki címvédőként a női csapat a szezon végén szeretné megszerezni ötödik magyar bajnoki címét, amivel a legtöbb magyar bajnoki címet jelentő táblázaton a toronymagasan első Statisztika PSC mögött a második helyen szerepelne a Budaörsi Sport Club.

A Póta Georgina, Fazekas Mária, Lovas Petra, Surján Szabina és Dari Helga összeállítású gárda jó úton halad a bajnoki cím megvédése felé, hiszen 7 fordulót követően 6 győzelemmel és 1 döntetlennel vezeti a bajnoki tabellát. A szakosztály minden tagja számára megtiszteltetés és öröm, hogy Póta Georgina 12 év után újra magyar csapatbajnoki mérkőzéseket játszott, és ezt budaörsi mezben tette meg.

Berlinben került megrendezésre az ifjúságiak Európa TOP 10 versenye, ahol a budaörsi csapat legfiatalabb tagja, Dari Helga is részt vehetett köszönhetően a korábbi évek eredményeinek.

Helga végül a 7. helyen végzett, ami jelzi, hogy korosztályában Európa közvetlen élvonalához tartozik, és reményeink szerint ez a siker kellő motivációt jelent számára a további munkához.

Az NB II-es és az NB III-as férficsapataink, valamint a második számú női csapatunk is elkezdte a bajnokságot. Külön öröm számunkra, hogy a felnőttcsapatainknál több saját nevelésű, utánpótláskorú sportoló szerepel.

Visszatérve az első számú női csapatunk játékosaihoz, a mostani szezontól kezdődően a Magyar Asztalitenisz Szövetség engedélyezi a játékosoknak, hogy egy szezonban az első számú, fő bajnokságuk mellett más ország csapatbajnoki sorozataiban is részt vegyenek. A lehetőséggel Póta Georgina, Fazekas Mária, Surján Szabina és Dari Helga is él, de természetesen mind a négyen a Budaörsi Sport Clubot tekintik a fő klubjuknak, és a nemzetközi kupában kizárólag a budaörsi csapatban szerepelnek.

A budaörsi asztalitenisz jövőjével kapcsolatosan az egyik legjelentősebb projekt a budaörsi asztalitenisz-csarnok helyzete. Örömünkre szolgál, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetség Budaörsön kíván csarnokot építeni, melyhez Budaörs Város önkormányzata egy sportszakmai szempontból is kiváló helyen lévő értékes telket biztosított. A szeptember 1-jén megtartott sajtótájékoztatón az országos asztalitenisz-szövetség elnöke, Nátrán Roland megerősítette, hogy egyrészt minden szempontból indokolt a csarnok megépítése, másrészt a szövetség biztosítani tudja ehhez a forrást. Örömmel számolhatunk be arról, hogy a tervezői szerződés aláírásra került, a tervezés elindult, amihez a szakosztály vezetése minden sportágspecifikus segítséget megad.

A várva várt csarnok nemzetközi edzőtáboroknak, nemzetközi mérkőzéseknek is helyet adhat majd. A budaörsi asztaliteniszezők is bíznak abban, hogy mihamarabb ott játszhatják a Bajnokok Ligájában sorra kerülő mérkőzéseiket.

A nemzetközi kupák lebonyolítása idén a vírushelyzet okán nem a megszokottak szerint alakulhat. Az Európai Asztalitenisz-szövetség jelenlegi terve az, hogy egy helyszínen (Linz) tornarendszer formájában rendezi meg a Bajnokok Ligáját.

A szakosztály számára a játékosok motivációs szintjének megtartása, a női csapat megszakítás nélküli 18. nemzetközi kupaszereplésének létrejötte, a meglévő támogatók és szponzorok képviselete, valamint a potenciális szponzorok megnyerése miatt is kiemelten fontos, hogy valamilyen formában megrendezésre kerüljön a nemzetközi kupa.

A sok kiváló és biztató eredmény és siker mellett szót kell ejteni a szakosztály soha nem látott anyagi nehézségéről is. A 2020-as év a sport területén is, különösen a nem TAO-s sportágak és sportegyesületek tekintetében költségvetési csökkenéssel járt. A Budaörsi Sport Club asztalitenisz-szakosztálya csak a 2020-as naptári év tekintetében jelenleg 9,5 millió forint hiánnyal küzd a 2020-as év elején tervezetthez képest. Történik ez abban az évben, amely kétség kívül a budaörsi asztalitenisz legsikeresebb esztendeje, a sikeres olimpiai kvalifikációval, a megszerzett csapatbajnoki címmel és Póta Georgina Budaörsre történő igazolásával. A szakosztály és az egyesület vezetése mindent elkövet azért, hogy újabb támogatókat találjon, de sajnos a vírushelyzet ezt sem könnyíti meg.

Készült egy együttműködési kiajánlás, e mellett a csapat három olimpikonja és Európa-bajnoka, Póta Georgina, Fazekas Mária és Lovas Petra is segíti abban a szakosztály működését, hogy ez az országos asztalitenisz számára is kiemelkedően értékes munka hasonló színvonalon folytatódhasson.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram