Hazai pályán küzdhet meg az Európa-kupáért a Budaörsi Sport Club

2023.05.03.

Az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata május 7-én játssza hazai pályán az olasz Quattro Mori ellen az Európa-kupa döntőjének visszavágóját. A klub ezzel kapcsolatos sajtóanyaga alább olvasható.

Az idei évtől már kiemelt vidéki sportegyesületként működő, jövőre centenáriumát ünneplő Budaörsi Sport Club női asztaliteniszcsapata két évtizede képviseli folyamatosan, megszakítás nélkül Budaörs városát, támogatóit, a magyar asztaliteniszt és a magyar sportot az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) nemzetközi kupáiban.

A budaörsi csapat túl van a kétszázadik európai kupamérkőzésén, a legutóbbi 19 kontinentális kupasorozatból négyszer érmes helyen végzett, melyek közül kettő bronz és kettő ezüst.

Ami tehát bizonyos, hogy május 7-én a Budaörsi Sportcsarnokban, a huszadik szezon végén megszületik az ötödik nemzetközi érem.

A magyar csapat játékosai és szakmai stábja mindent elkövet azért, hogy a döntő végén az Európa-kupa-döntő kapcsán hazánkba utazó ETTU lett alelnöke a legfényesebb érmeket nekik adja át, de két fontos dolgot szükséges rögzíteni. Egyrészt azt, hogy a Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga alkotta gárda több bravúros győzelmet is aratva, nem elvárt eredményt elérve került be a fináléba, másrészt azt, hogy a kupadöntő esélyese az olasz ASD Quattro Mori.

A döntő két mérkőzésből áll, a Szardínia szigetén lejátszott első összecsapást a két román, valamint nigériai idegenlégiósokkal felálló olasz csapat nyerte 3:2 arányban.   A Quattro Mori abban az esetben nyeri meg a kupát, ha bármilyen arányban győz Budaörsön, vagy amennyiben 3:2 arányban veszít, de az abban az állásnál életbe lépő aranyszetteket megnyeri.

A hatszoros magyar bajnok SH-ITB Budaörsi Sport Club 3:0 vagy 3:1 arányú győzelemmel válhat Európa-kupa-győztessé, illetve akkor is, ha 3:2-re győz, és ezt követően az aranyszettekben is felülmúlja ellenfelét.

A Budaörsi Sport Club számára mindenképpen ünnep lesz a döntő napja, a klub vezetői minden olyan szereplőt meghívtak, akik az elmúlt húsz évben bármilyen módon segítették ezt a mai viszonyok között Európában is unikumnak számító sikertörténetet, melynek folytatásához fontos lenne új partnerek megnyerése is.

A döntőbe kerülés az egész magyar asztalitenisz sikere is, hiszen a budaörsi klub koncepcionálisan csak magyar játékosokkal veszi fel a küzdelmet Európa döntően idegenlégiósokat alkalmazó élcsapataival, így képviselve a leghitelesebben Magyarországot a nemzetközi versenysport területén.

A 2022–2023-as sportidény női Európa-kupáját a döntőt követően csak egy csapat emelheti a magasba, ahol elsősorban persze az asztalhoz álló játékosok egyéni, aktuális sportformája dönt majd, de mivel csapatmérkőzésről beszélünk, számíthat a közösség ereje, a játékosok egyesületükhöz, városukhoz, országukhoz való kötődése is. Nem is beszélve a hazai közönség buzdításáról. A szervezők mindenkit várnak szeretettel, a belépés díjtalan.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram