Hat pécsi hallgatót díjaztak

2023.12.06.

Az Év egyetemi sportolója díjátadó gálán a Pécsi Tudományegyetem hat hallgatója kapott elismerést.

November végén Budapesten díjazták a magyar egyetemi és főiskolai országos bajnokságok összesített pontversenyében helyezett felsőoktatási intézményeket, illetve a nyári nemzetközi egyetemi játékok érmes sportolóit. A PTE-PEAC asztaliteniszezői így duplán érintettek voltak.

A MEFOB az utóbbi években a PTE asztaliteniszezőinek dominanciáját hozza, nem volt ez másként idén sem. Ezen kívül nemzetközi színtéren is dicsőséget szereztek oktatási intézményüknek.

Ahogy arról a nyáron beszámoltunk, július végén a csehországi Olomoucban rendezték az európai egyetemek bajnokságát, amelyen a pécsi pingpongosok kétszer is dobogóra állhattak. A Kovács Sebestyén, Molnár Dávid, Mihalovity Dominik, Jenei Barnabás összetételű férficsapat második lett, míg a Dari Helga, Jankus Dóra női páros bronzérmet szerzett.

„Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a Pécsi Tudományegyetem és a PEAC kapcsolata nagyon jó – nyilatkozta a gálán szintén részt vevő Orosz Gábor, aki amellett, hogy a PEAC asztalitenisz-szakosztályának az edzője, illetve a PTE sportirodájának a versenysportreferense, egyben a magyar egyetemi asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya is. – Az egyetem vezetése kiemelt helyen kezeli az élsportolókat. Egyrészt támogatja a nemzetközi versenyeken való részvételüket, másrészt sport- és parasportösztöndíjat tart fenn, ami elég komoly anyagi támogatást jelent a hallgatók számára. A kettős karrier, kettős életpálya nagy jelentőséggel bír Pécsett, bízom benne, hogy ez jó példa, remek hívószó az érettségi előtt álló fiataloknak, és minél többen folytatják majd tanulmányaikat a Pécsi Tudományegyetemen, mert rengeteg élményt szerezhetnek az egyetemi sport révén!”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram