Hasznos napok Németországban

2022.05.09.

Fazekas Lizett három napot töltött a németországi Böblingenben az őt támogató Compass edzésein.

Az európai asztalitenisz-utánpótlás felkarolásával foglalkozó Compass hat éve végzi tevékenységét, tavaly november óta pedig Zwickl Dániel ügyvezető igazgatóként igyekszik még magasabb szintre juttatni a szervezet működését. Egy szakértőgárda segítségével mintegy 20 német, svéd és francia tehetség fejlődéséért felelős, de más európai országok reménységeit is szemmel tartják és bevonják a közös projektbe.

Így juthatott el Fazekas Lizett Böblingenbe, ahol péntektől vasárnapig nála 3-6 évvel idősebbekkel edzett. Többek között a németek U13-as világranglista-vezetőjével, Josephina Neumann-nal, de játszott a 16 éves U21-es Európa-bajnok Annett Kaufmann-nal, a német U15-ös fiú országos bajnokságon negyeddöntős Mahmoud El Ibrahimmal és az U15-ös korosztályban Németországban a top10-be tartozó Fatme El Haj Ibrahimmal is. A foglalkozásokat Annett Kaufmann edzője, Evelyn Simon tartotta.

Pénteken és szombaton két-két edzés volt, míg vasárnap délelőtt egy. Pénteken plusz egyórás erőnléti edzés is szerepelt a programban.

Lizi számára óriási lehetőség, hogy nála idősebbekkel és jobbakkal tudott gyakorolni. Sok új dolgot tanult, hasznos tanácsokat kapott. Előnyére válhat, hogy látta, milyen mentalitásban edzenek a német gyerekek és milyen elszántak edzés közben.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram