Hartbrichék ellen kezd a Budaörs

2020.12.02.

Megtörtént a női Bajnokok Ligája sorsolása, az SH-ITB Budaörsi SC a Hartbrich Leonie-t is a soraiban tudó Metz TT ellen kezdi meg szereplését a linzi „buborékban”.

A csapatoknak nem sok idejük maradt felkészülni egymásból, a sorsolást ugyanis szinte az utolsó pillanatban ejtették meg. A Budaörs az egyik négyes csoportba került a házigazda Linz AG Froschberg, a Metz TT és a spanyol Girbau-Vic TT társaságában. A magyar bajnok a Metz, azaz Hartbrich Leonie csapata ellen játssza az első mérkőzését csütörtök 12.30-tól, pénteken a Girbau-Vic következik 10 órától, majd szombaton a Harczi Zsolt által irányított Linz lesz az ellenfél 15 órától.

A három csoportelső egyből az elődöntőbe kerül, a negyedik elődöntős helyről pedig a három csoportmásodik dönt egymás között vasárnap. Az elődöntőt hétfőn, a döntőt kedden rendezik.

A budaörsiek számára az a legfontosabb, hogy jó versenyzést követően egészségesen térjenek haza a linzi BL-buborékból – ahova csak többszöri tesztelés és negatív eredmény után léphettek be a résztvevők –, a mérkőzéseken pedig hozzák ki magukból a legtöbbet. Könnyen lehet, hogy még ez sem lesz elég a továbbjutáshoz, hiszen az egyaránt kisgyermekét nevelő Lovas Petra és Póta Georgina nem vállalta az utazást, amit a klubvezetők maximálisan megértettek. A hiányukban Fazekas Mária, Surján Szabina és Dari Helga kap szerepet Bachman Péter csapatában.

Az Európai Asztalitenisz-szövetség makacssága után (az ETTU ragaszkodott a mostani időponthoz, nem volt hajlandó megvárni a járványhelyzet esetleges javulását) a Budaörs egyrészt azért vállalta a részvételt, mert így sorozatban a 18. évben is képviselheti a magyar asztaliteniszt, Budaörs városát és a szponzorait a nemzetközi kupaporondon, másrészt pedig csak így maradt esélyük arra, hogy tavasszal az Európa-kupában folytathassák szereplésüket.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport:
TTC Berlin Eastside (német), UCAM Cartagena TM (spanyol), CP Lyssois Lille Métropole (francia), GDCS Do Juncal (portugál)
B-csoport: Linz AG Froschberg (osztrák), Metz TT (francia), Girbau-Vic TT (spanyol), SH-ITB Budaörsi Sport Club
C-csoport: TT Saint Quentinois (francia), SKST STAVOIMPEX Hodonín (cseh), TTC CarinthiaWinds Villach (osztrák)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram