Három pontra az Eb-éremtől

2022.08.14.

Ecseki Nándor és Madarász Dóra a negyeddöntőig jutott a müncheni Európa-bajnokságon a vegyes párosok között. Az egyéni selejtezőket jó mérleggel kezdték a magyar játékosok.

A vegyes párosok főtábláján vasárnap három fordulót is lezavartak, és az Ecseki, Madarász duó ezek mindegyikében érdekelt volt. A legjobb 32 között jóformán csak bemelegítettek a norvég Haug, Carlsen kettős ellen, a nyolcaddöntőben viszont már nagyobb ellenállásba ütköztek. A szlovén Deni Kozul és Katarina Strazar 2:1-re vezetett ellenük a szetteket tekintve, de egy 11:2-es játszmával sikerült egyenlíteni, majd a döntő felvonásban is a mieink voltak a jobbak.

Este az elődöntőbe jutásért és a biztos éremért Emmanuel Lebesson és Jianan Yuan volt az ellenfelük. Kétszer is a franciák kerültek szettelőnybe, de Ecsekiék mindkétszer egalizáltak. A döntő szettben 8:7-re vezettek, ám ezután sorozatban négy pontot Lebessonék szereztek, így ők jutottak be a legjobb négy közé.

Egyesben mindegyik selejtezős játékosunk lejátszotta az első mérkőzését, és majdnem tökéletes napot zártak. A nőknél Hartbrich Leonie a finn Anna Kirichenkót, Bálint Bernadett pedig a lett Baiba Bogdanovát verte meg sima találkozón.

A férfiaknál Majoros Bence és Lakatos Tamás sem vesztett játszmát, előbbi az ukrán Andrij Grebenyukot, utóbbi a litván Ignas Navickast múlta felül. A magyar csapat legfiatalabb tagja, András Csaba az elbukott első szett után 3:1-re fordított a litván Kestutis Zeimys ellen. Szudi Ádám ugyanilyen arányban maradt alul a cseh David Reitspiesszel szemben.

Az Európa-bajnokság mérkőzéseit az ETTU TV honlapján lehet követni:
https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu

EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
12. csoport
Majoros Bence–Grebenyuk (ukrán) 3:0 (5, 10, 13)
17. csoport
András Csaba–Zeimys (litván) 3:1 (–9, 6, 3, 3)
19. csoport
Szudi Ádám–Reitspies (cseh) 1:3 (–3, 7, –7, –12)
24. csoport
Lakatos Tamás–Navickas (litván) 3:0 (4, 4, 5)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
7. csoport
Hartbrich Leonie–Kirichenko  (finn) 3:0 (9, 6, 4)
21. csoport
Bálint Bernadett–Bogdanova (lett) 3:0 (6, 7, 7)

VEGYES PÁROS
A 16 közé jutásért
Ecseki Nándor, Madarász Dóra–Haug, Carlsen (norvég) 3:0 (5, 7, 4)
Nyolcaddöntő
Ecseki, Madarász–Kozul, Strazar (szlovén) 3:2 (–7, 7, –10, 2, 7)
Negyeddöntő
Ecseki, Madarász–Lebesson, Yuan (francia) 2:3 (–6, 11, –7, 6, –8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram