Három magyar negyeddöntős párosban

2021.06.25.

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám és a Póta Georgina, Britt Eerland kettős bejutott a legjobb nyolc közé a Varsóban zajló Európa-bajnokságon.

Női párosban két magyar érdekeltségű egység is bejutott a legjobb tizenhatba. Pénteken előbb Imre Leila és Pergel Szandra lépett asztalhoz, mégpedig Ni Xialian és Sarah De Nutte ellen. A kínai származású Ni még 57 évesen is rendkívül kellemetlen ellenfél, De Nutte pedig az utóbbi években – Téglás Péter felügyelete alatt – megszilárdította helyét az európai élmezőnyben. A mieink a 11:2-re elbukott nyitó játszma után egyenlítettek ugyan, ám a következő két szett a luxemburgiaké lett, így ők készülhetnek a negyeddöntőre.

Póta Georgina ezen a versenyen indult először Britt Eerlanddal – a holland felkérésére –, és már a legjobb nyolc között vannak, miután a második fordulóban négy szettben legyőzték a svéd Filippa Bergandot és Linda Bergströmöt. Az viszont nem sok jót ígér, hogy Eerland délután az egyéni mérkőzésére már nem állt ki vádlifájdalom miatt…

Pótáék további szereplése tehát kérdéses (a német Nina Mittelham és Sabine Winter lenne a következő ellenfelük), az Ecseki, Szudi páros azonban teljes gőzzel robog előre, a nyolcaddöntőben a portugál Diogo Carvalho és Joao Geraldo kettősét búcsúztatták 3:1-gyel. Ők az osztrák színeket képviselő Gárdos Róberttel és Daniel Habesohnnal találkoznak a szombati negyeddöntőben.

Imre Leila

Egyesben elfogytak a magyarok, pedig a selejtezőből a főtáblára jutó, majd egy kört ott is sikerrel vevő Imre Leila kétszettes előnybe került Christina Kallberggel szemben, ám a svéd 4:2-re fordított.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ
NŐI EGYES
A 16 közé jutásért
Imre Leila–Kallberg (svéd) 2:4 (7, 9, –7, –6, –5, –8)

FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Carvalho, Geraldo (portugál) 3:1 (5, –4, 9, 10)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Póta Georgina, Britt Eerland (magyar, holland)–Bergand, Bergström (svéd) 3:1 (–7, 8, 9, 7)
Imre, Pergel Szandra–De Nutte, Ni (luxemburgi) 1:3 (–2, 9, –4, –5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram