Három magyar négy érmet hozott Spanyolországból

2016.06.21.

Csak három magyar vett részt a para-asztaliteniszezők spanyolországi versenyén, ám ők nem kevesebb mint négy versenyszámban szereztek érmet.

A Barcelonában megrendezett versenyen Bicsák Bettina vereséggel kezdett egyéniben, ám aztán meg sem állt a döntőig. Ott kétszettes előnyben volt Marlene Reeggel szemben, de a német játékos fordítani tudott. Ezek után nem meglepő, hogy a csapatversenyt – amelyben először indultak egymás oldalán – ők nyerték meg.

A férfiaknál Csonka András egyéniben szintén ezüstérmet szerzett, a fináléban a svéd Emil Andersson verte meg, aki a negyeddöntőben Zborai Gyulát búcsúztatta.

A Csonka, Zborai összetételű csapat az elődöntőben újra legyőzte belga riválisát, ami jó előjel így Rio előtt, hiszen egy ellenük aratott sikerrel a paralimpián is összejöhet az érem. A magyar egység közel volt egy még nagyobb bravúrhoz, a döntőben ugyanis a svédek első csapatától 2:1-re kapott csak ki, úgy, hogy Zborai 10:6-ra vezetett a döntő szettben.

Az egyéni eredmények.

A csapatversenyek eredményei.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram