Három magyar, két ukrán és egy japán arany az első döntős napon

2022.06.24.

A világfesztivál harmadik versenynapján hat számban már döntőket rendeztek. Az aranyérmeken a magyarok, az ukránok és a japánok osztoztak – a házigazda nemzet fiataljai háromszor is a dobogó tetejére állhattak.

A legkisebbek, vagyis az U11-esek fiú egyesének döntőjében Zubor Péter és az ukrán Volodimir Neviszin találkozott, és a hazaiak fiatalja nagyszerűen kezdte a mindvégig nagy csatát hozó mérkőzést. Az első két játszmát megnyerte, majd riválisa szépített, de a negyedik szettben a magyar fiú eldönthette volna a meccset. Mérkőzéslabdáját azonban nem tudta kihasználni, Neviszin egyenlített, és a döntő szettet is jobban bírta, így övé lett a világfesztivál első aranyérme.

Az viszont már az U11-es lányok döntője előtt is biztos volt, hogy a második az országhatárokon belül marad, hiszen az aranymeccset két magyar játékos, Fazekas Lizett és Fegyver Zsófia vívta. A mindössze kilencéves Fazekas lehengerlően játszott, és magabiztos, 3:0-s győzelmet aratott.

Négy páros döntőt is péntek este rendeztek, és a hazaiak ezekben is remekeltek: győztek az U15-ös fiúk és lányok fináléjában is, míg az U19-esek között a fiúknál sima japán, a lányoknál pedig szintén gond nélküli ukrán siker született.

Így összességében a magyarok három, az ukránok két, a japánok pedig egy elsőséggel zárták a döntők első napját. Az ünnepélyes eredményhirdetést Bánhegyi Adrienn háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok ugróköteles nagy sikerű produkciója színesítette.

A világfesztivál szombaton négy korosztályban az egyesek főtáblás mérkőzéseivel, valamint öt csapatverseny küzdelmeivel folytatódik – ez utóbbiakban 17 órától már a döntőket is megrendezik.

Döntők és végeredmények. U11. Fiú egyes: Volodimir Neviszin (Ukrajna)–Zubor Péter (Magyarország) 3:1 (-10, -6, 7, 12, 8). 1. Volodimir Neviszin, 2. Zubor Péter, 3. Bardas Márk (Románia) és Toró Dávid (Románia). U11. Leány egyes: Fazekas Lizett (Magyarország)–Fegyver Zsófia (Magyarország) 3:0 (2, 8, 3). 1. Fazekas Lizett, 2. Fegyver Zsófia, 3. Kakas Hanna (Magyarország) és Nada Mohamed (Egyiptom). U15. Fiú páros: Kókai Ákos, Kasa Zsombor (Magyarország)–Lukas Gjörling, Olle Stahl (Svédország) 3:1 (5, -9, 7, 8). 1. Kókai Ákos, Kasa Zsombor, 2. Lukas Gjörling, Olle Stahl, 3. Vasszim Esszid, Jusszef Aidli (Tunézia) és Szabó Lénárd, Frank-Sánta Erik (Magyarország). U15. Leány páros: Polónyi Nóra, Molnár Kendra (Magyarország)–Esel Erkebaeva, Arujan Kamalova (Üzbegisztán) 3:1 (9, 9, -11, 6). 1. Polónyi Nóra, Molnár Kendra, 2. Esel Erkebaeva, Arujan Kamalova, 3. Daria Kovalova, Veronika Vaszilenko (Ukrajna) és Anie Rubio, Angelica Arellano (Ecuador). U19. Fiú páros: Szuzuki Hajate, Hagihara Keisi (Japán)–Szabó Ákos, Vörös Balázs (Magyarország) 3:0 (4, 6, 12). 1. Szuzuki Hajate, Hagihara Keisi, 2. Szabó Ákos, Vörös Balázs, 3. Josijama Rjoicsi, Nakamura Kova (Japán) és Shokhrukh Iskandarov, Nikita Panov (Üzbegisztán). U19. Leány páros: Veronika Matyunina, Jolanta Jevtodij (Ukrajna)–Czeglédi Dorka, Kemecsei Linda (Magyarország) 3:0 (7, 9, 4). 1. Veronika Matyunina, Jolanta Jevtodij, 2. Czeglédi Dorka, Kemecsei Linda, 3. Balogh Ágnes Kira, Hudák Dorina (Magyarország) és Sophie Ott, Sophia Zahradnik (Németország).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram