Három magyar is egy lépésre az éremtől

2021.07.23.

András Csaba egyéniben és fiú párosban is negyeddöntőbe jutott a varasdi utánpótlás Európa-bajnokságon, és a Laskai Írisz, Volentics Anna kettős is már a legjobb nyolc között jár.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy András Csaba csütörtökön ellenmondást nem tűrően játszott. Egyesben előbb a fehérorosz Heorhi Kunacnak osztott ki egy 4:0-t, majd a nyolcaddöntőben a szlovák Adam Klajbert intézte el 4:1-gyel. Szombaton tehát már az éremért játszhat, mégpedig a lengyel Samuel Kulczycki ellen.

Párosban szintén negyeddöntősnek mondhatja magát, miután a horvát Ivor Bannal összesen 17 pontot engedtek a portugál David Bessa, Silas Monteiro duónak. A legjobb négy közé a cseh Tomás Martinkón és Simon Belíken keresztül vezet az útjuk.

Laskai Írisz szintén két fronton volt még érdekelt, és bár egyesben sima vereséget szenvedett a lengyel Anna Brzyskától a legjobb 32 között, Volentics Annával párban sikerrel vették a nyolcaddöntőt. Az olasz Arianna Barani és Valentina Roncallo után a negyeddöntőben a cseh Linda Zaderová és a horvát Hana Arapovic ellen már a dobogó lesz a tét.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARASD
IFJÚSÁGI FIÚ EGYES
A 16 közé jutásért
András Csaba–Kunac (fehérorosz) 4:0 (4, 5, 6, 6)
Nyolcaddöntő
András–Klajber (szlovák) 4:1 (–7, 7, 5, 8, 11)

IFJÚSÁGI FIÚ PÁROS
Nyolcaddöntő
András, Ban (magyar, horvát)–Bessa, Monteiro (portugál) 3:0 (2, 8, 7)

IFJÚSÁGI LEÁNY EGYES
A 16 közé jutásért

Laskai Írisz–Brzyska (lengyel) 0:4 (–4, –4, –8, –2)

IFJÚSÁGI LEÁNY PÁROS
Nyolcaddöntő

Laskai, Volentics Anna–Barani, Roncallo (olasz) 3:2 (–9, 9, –5, 7, 12)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram