Három arany egyéniben

2023.10.16.

Dohóczki Nórának, Gergely Márknak és Szabó Lénárdnak köszönhetően a négy egyéni versenyszámból hármat a magyarok nyertek meg a plzeni nemzetközi utánpótlástornán.

Dohóczki a legjobb négy között két osztrák lányt győzött le. A döntőben Nina Skerbinzet, aki az elődöntőben Barcsai Sophie-t búcsúztatta.

„Dohóczki Nóra volt az első kiemelt, és érvényesítette a papírformát. Nem volt egyébként annyira könnyű a döntő, és előtte is akadtak nehezebb meccsek. Örülök, hogy most kicsit erősebb volt a mezőny, és így is sikerült nyerni. Akkor örülnék még jobban, ha még erősebb lenne a mezőny, hogy minél nagyobb feladat elé állítson minket. Hasznos volt így is, mert sok olyan lány szerepelt, aki az európai élmezőny végéhez és a középmezőny elejéhez tartozik” – nyilatkozta a lányok kapitányaként jelen lévő Varga László.

Az U13-asoknál Fazekas Lizett az elődöntőig jutott a jóval nagyobb vetélytársai között.

A fiúknál kettős magyar siker született: a serdülőknél Gergely Márk, az újoncoknál Szabó Lénárd diadalmaskodott.

„Ez egy közepesen erős mezőny volt. Szabó Lénárdtól szép teljesítmény, hogy megnyerte, mert azért voltak jó játékosok. Az egyik ágról jött egy védő játékos, a másikról egy szlovák gyerek kellemetlen szemcsével. Gergely Márk jól játszott az egész versenyen, a döntőben 0:2-ről állt fel, és ezt a belga gyereket az Európa-bajnokságon Varga Botond is épphogy meg tudta verni 3:2-re” – értékelt a fiúkat irányító Pázsy Ferenc.

A serdülő vegyes párosok elődöntőjében Gergely és Dohóczki 3:1-re nyert Lindner Zétény és Pétery Johanna ellen a magyar csatában, a fináléban viszont nem bírt egy hazai duóval.

EUROPE YOUTH SERIES, PLZEN
U15 FIÚ EGYES
Elődöntő
Gergely Márk–Kokavec (szlovák) 3:2
Döntő
Gergely–Janssens (belga) 3:2

U15 LÁNY EGYES
Elődöntő
Dohóczki Nóra–Dür (osztrák) 3:0
Barcsai Sophie–Skerbinz (osztrák) 1:3
Döntő
Dohóczki–Skerbinz 3:1

U15 VEGYES PÁROS
Elődöntő
Gergely, Dohóczki–Lindner Zétény, Pétery Johanna 3:1
Döntő
Gergely, Dohóczki–Skalda, Holejsovská (cseh) 0:3

U13 FIÚ EGYES
Elődöntő
Szabó Lénárd–Brece (szlovák) 3:0
Döntő
Szabó–Vogler (svájci) 3:1

U13 LÁNY EGYES
Elődöntő
Fazekas Lizett–Jia (német) 2:3

A összes eredmény ide kattintva tekinthető meg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram