Gyere Győrbe, asztalitenisz OB-re! — sajtótájékoztatót tartott a MOATSZ

2024.03.08.

Az idén százéves Magyar Asztalitenisz Szövetség és Győr városa pénteki közös sajtótájékoztatójukon hivatalosan is bejelentették, hogy március 22. és 24. között a Rába-parti vármegyeszékhely ad majd otthont a 2024. évi Felnőtt Országos Bajnokságnak! Győr egyre népszerűbb színterévé válik a különféle sporteseményeknek, ahogy Olimpiai Sportpark is, mely méltó helyszíne lesz az OB-nek!

Kovacsics Imrének, a MOATSZ elnökének, Győri kötődése közismert, nem véletlen hát, hogy az idei OB helyszínéül a kisalföldi városra esett a választás. Az idén 100 éves fennállását ünneplő MOATSZ két évvel a világszövetség előtt alakult, és eredményességével a magyar nemzet a legjobbak közé tartozik, még akkor is, ha utoljára 1979-ben örülhettünk világbajnoki címnek legendás férfi csapatunk okán, akik az idei jubileumi év nagykövetei is egyben.

Az országos bajnokságon 12 asztalon zajlik majd a játék, valamint a háromnapos eseményt különféle szakmai programok is színesítik majd. A cél az, hogy az országos bajnokság ismét visszanyerje presztízsét, mind a játékos, mind a nézők körében. Éppen ezért idén a felnőtt és korosztályos válogatottak is asztalhoz állnak majd!

Dr. Dézsi Csaba András, a Győr polgármestere hangsúlyozta, hogy egy olimpiai bajnoktól vette át a város vezetését, elődjének idején is jelentős sporteseményeket rendeztek a városban, és ezt a hagyomány a jelenlegi városvezetés folytatta és folytatni kívánja. A cél az, hogy az elit programok mellett minél több sportágban minél többen sportoljanak. Ezért fontos, hogy a jelentős hagyományokkal rendelkező magyar asztalitenisz jelenlegi legjobbjait a helybéliek közelről láthassák.

Szeles Szabolcs alpolgármester hozzátette, hogy Győr gazdasági, kereskedelmi, kulturális és oktatási tekintélye a sportra is kiterjed. Jelentős eredményeket tud felmutatni a sportágban, hiszen a város kiválósága a parasportoló Szvitacs Alexa, aki a tokiói paralimpián bronzérmet szerzett, és most is a legjobb úton halad a párizsi kvalifikáció felé.

A sajtótájékoztató egy rendkívüli bemutatóval zárult, ahol a százéves Magyar Asztalitenisz Szövetség nagykövetei, a világbajnok férfi csapat tagjai, vagyis Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor és Kreisz Tibor a város polgármesterével együtt ragadtak ütőt és álltak asztalhoz, felöltve Kovacsics Imre elnök úrtól kapott az ünnepi pólókat, melyeken "Szívem a magyar asztaliteniszé" felirat szerepelt.

Várunk mindenkit szeretettel 2024. március 22. és 24. között a győri Olimpiai Sportparkban!

Képek: MOATSZ

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram