Gyász: elhunyt Géczi István

2018.12.29.

Megdöbbenve, értetlenül fogadtuk a fájó hírt, hogy Géczi István csapattársunk december 26-án 50 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Pista 10 évesen kezdett asztaliteniszezni az akkori legnagyobb, legeredményesebb miskolci klubban, a MÉMTE szakosztályában, ahol kiváló edzők oktatták az alapokra. A rengeteg tehetséges ifi játékost nem tudták foglalkoztatni az akkori NB I-es felnőtt élcsapatban, így került a Borsodi Kinizsi NB II-es csapatához. Itt éveken keresztül meghatározó játékos volt és csak a szakosztály megszűnését követően került át a BÉM SE (későbbi nevén BÉM-Diósgyőr SE) csapatába 1996 nyarán. Valószínű, hogy sportágtörténeti kuriózum, hogy több, mint húsz éven át egy összetartó, baráti csapat tagjaként idényről-idényre járta a Dunán-inneni terület városait, sok-sok sportbarát elismerését kivívva hatalmas balkezes pörgetéseivel.

A DVTK Sport Kft. Asztalitenisz Szakosztályának megalapításával a Borsodi Volán és a Diósgyőri ASE játékosai is átkerültek az új egyesülethez, de a DVTK II. csapatában a régi társakkal az NB II-ben továbbra is játszott és besegített a gyermekek edzéseinél. Az őszi szezon előtt jelentette be, hogy ezt az évadot kihagyná, a családjával szeretne több időt eltölteni. Decemberben többek kérésére újra edzésbe állt, hogy tavasszal a bennmaradáshoz segítse a MEAFC NB II-es újonc csapatát. Egy ilyen futóedzést követően nem tért már családjához vissza, szíve váratlanul megszűnt dobogni.

A családján kívül gyászolják a miskolci asztaliteniszező barátai és az országban az a rengeteg ellenfél, sportbarát, akik a közel 40 éves sportpályafutása alatt találkozott.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram