Főtáblás a Both, Lei páros

2023.10.03.

Both Olivér és Lei Balázs egyesben kikapott a selejtező harmadik fordulójában, párosban viszont egymás oldalán főtáblára jutottak a stockholmi WTT-tornán.

A csuklóműtét után visszatérő Both Olivér a selejtező második fordulóját hétfőn sikerrel vette, kedden viszont a harmadik fordulóban nem bírt Alexandre Cassinnel. A 24 éves francia részt vett a 2021-es tokiói olimpián, és még tavaly júniusban is a 72. helyen jegyezték a világranglistán. Kitűnő képességű játékosról van tehát szó, így bizakodásra ad okot, hogy csak döntő szett 11:9-re tudta felülmúlni Bothot.

Lei Balázs kedden kezdte meg a szereplését, mégpedig a 18 éves, azaz nála két esztendővel idősebb Alex Federico Otálvaro ellen. A kellemetlen játékstílusú kolumbiainak a negyedik szettben 10:8-nál két mérkőzéslabdája volt, ám Lei 12:10-re fordított, majd a döntő szettet is behúzta.

A következő körben este Jeorjosz Sztamaturosszal találkozott, aki néhány hete ott volt a görög válogatottal a malmői csapat Európa-bajnokságon, Lakatos Tamás 3:1-re legyőzte. Ezúttal ő örülhetett, mert bár Lei ellene is hárított egy meccslabdát, majd kiharcolta a negyedik játszmát, 3:1-re a görög nyert.

A két magyar fiú párosban szetthátrányból 3:1-re legyőzte a török Ibrahim Gündüz és az ukrán Anton Limonov duóját, ezzel feljutott a 16-os főtáblára. A nyolcaddöntőben a kolumbiai Santiago Montes, Julian Ramos páros vár rájuk.

WTT FEEDER STOCKHOLM 2023
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
2. forduló

Lei Balázs–Otálvaro (kolumbiai) 3:2 (–9, 3, –9, 10, 7)
3. forduló
Both Olivér–Cassin (francia) 2:3 (10, –5, 9, –4, –9)
Lei–Sztamaturosz (görög) 1:3 (–5, –3, 10, –8)

FÉRFI PÁROS SELEJTEZŐ
2. forduló
Both, Lei–Gündüz, Limonov (török, ukrán) 3:1 (–5, 6, 16, 8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram