Fontos pozícióra jelölték Nátrán Rolandot

2021.08.31.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség a szervezet elnökét, Nátrán Rolandot jelölte a nemzetközi szövetség (ITTF) végrehajtó bizottságába.

Magyarország az utóbbi évtizedben élen járt nemzetközi versenyszervezés terén, elég csak a 2016-os Európa-bajnokságra, a szintén Budapesten rendezett világbajnokságra vagy az évente tető alá hozott hazai World Tour-versenyekre gondolni. E tekintetben a MOATSZ továbbra is meghatározó tényező maradna, amit bizonyít, hogy néhány hete mi rendeztük meg az első európai WTT-tornát, a következő nagy cél pedig a WTT-sorozat legrangosabb állomásainak számító Grand Smash-tornák egyikének Magyarországra hozatala.

A hazai szövetség egy másik területen is szeretné erősíteni sportdiplomáciai pozícióját, mégpedig azzal, hogy a nemzetközi szövetség operatív stábjába a lehető legmagasabb rangú szakembert delegál. Korábban Faragó Judit főigazgatóként dolgozott az ITTF-ben, most pedig Felegyi Gábor – egy másik korábbi MOATSZ-főtitkár – a világszervezet versenyigazgatója.

„Ami évtizedek óta hiányzik a magyar asztaliteniszből, hogy választott tisztséget töltsön be újra magyar asztalitenisz-vezető – mondta Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke. – A legutóbbi ilyen választott tisztségviselőnk Faragó Judit volt. Látok rá esélyt, hogy változzon ez a helyzet, hiszen most már hivatalossá vált, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetség delegálni szeretne az ITTF végrehajtó bizottságába egy magyar sportvezetőt. Nyilvánvalóan akkor van a legnagyobb esélyünk bekerülni ebbe a testületbe, ha elnöki szinten delegálunk sportvezetőt, úgyhogy a Magyar Asztalitenisz Szövetség engem jelölt erre a pozícióra.”

A folyó tárgyalások alapján van rá esély, hogy Nátrán Roland bekerül a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottságába. Ez a véleménye szerint egy újabb olyan fontos állomása lenne a magyar sportdiplomáciának, amely rég nem látott erőt kölcsönözne nekünk.

„Az operatív irányításban, a versenyek rendezésében és a választott testületekben is fontos pozíciót kapna Magyarország – sorolta a lehetséges előnyöket a MOATSZ elnöke. – Ez nemcsak nemzetközi szinten lenne fontos a számunkra, hanem a magyar sportéleten belül is növelné az asztalitenisz és az asztalitenisz-szövetség tekintélyét. Nyilvánvalóan erősítené a lobbierőnket a különböző partnerekkel történő tárgyalásaink során.”

Az ITTF végrehajtó bizottságának tisztújító közgyűlése 2021 novemberében, a houstoni világbajnokság keretén belül kerül megrendezésre. Nátrán Roland elmondása szerint az addig hátralévő hónapok a számukra nagyrészt sportdiplomáciával, a kapcsolatok építésével, a kooperációk erősítésével telnek majd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram