Férfi Világ Kupa: Zhang Ji-ke a győztes

2014.10.26.

A kínai házidöntőt Zhang Ji-ke nyerte a Düsseldorfban rendezett férfi Világ Kupán.

Ki hitte volna...? Két kínai játszotta az év egyik legrangosabb egyéni versenyének döntőjét, s a fináléban Zhang Ji-ke 4-3 (8, -4, -11, 7, 2, -5, 10)-ra, vagyis a létező legkisebb különbséggel diadalmaskodott Ma Long ellen, így megnyerte a düsseldorfi viadalt.

Az elődöntőben a világranglistán harmadik Ma Long a japán Mizutani Junt 4-0-ra, a lajstromban negyedik Zhang Ji-ke a hazai környezetben szereplő, német Timo Bollt 4-3-ra múlta felül.

A húsz meghívott asztaliteniszező részvételével rendezett, háromnapos eseményen a nigériai Quadri Aruna szerezte a legnagyobb meglepetést azzal, hogy a negyeddöntőbe jutott, s ott is hat szettre késztette a későbbi győztes Zhang Ji-két. Érdekesség, hogy a VK legfiatalabb résztvevője az amerikai színekben versenyző Jha Kanak volt, aki a nyáron még csak a 14. születésnapját ünnepelte... A nyolc között Európát Boll mellett a portugál Tiago Apolonia és a szintén német Dimitrij Ovtcharov képviselte.

A férfi Világ Kupa minden eredménye ITT.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram