Felavatták az új szombathelyi csarnokot

2020.11.04.

Bár a helyi pingpongosok már februárban birtokba vették, az új szombathelyi asztalitenisz-csarnok hivatalos avatójára november 4-én került sor.

„Már régóta vágytunk egy ilyen teremre. Utánpótlás-neveléssel is foglalkozó klubként mindig helyhiánnyal küzdöttünk, a korábbi öt-hat asztal után, amelyeket állandóan pakolnunk kellett, itt állandóan van tizenegy asztal. A lehetőségeink sokkal jobbak lettek, új alapokra tudjuk helyezni a munkánkat” – beszélt Szarka Tibor, az általa 26 éve alakított SZAK elnöke az új otthonuk jelentőségéről.

A pingpongon kívül egyéb rendezvényeknek is helyet adhat a terem, de az elsődleges cél az, hogy a mindennapi használat mellett edzőtáborokat, kisebb versenyeket is rendezzenek a falai között. A versenysport mellett jól megférnek a helyi amatőr játékosok is, akik este fél 6 után jutnak asztalhoz.

„Ki kell hangsúlyoznunk a folytonosságot, mivel ez a létesítmény az előző városvezetés szerelemgyermeke, ők álmodták meg, ők hozták létre, nekem csak át kellett adnom – mondta dr. Horváth Attila alpolgármester. – Van egy nehezebb feladatom is, hiszen gondoskodnom kell arról, hogy ilyen színvonalú maradjon, illetve arról, hogy meg tudjuk tölteni élettel. Néhány év múlva egyrészt azt szeretném látni, hogy vigyáztunk az épületre, másrészt pedig azt, hogy nincs hely, mert tele van gyerekekkel és felnőttekkel, esetleg családokkal.”

A korábbi ipari területen kialakított csarnokban edzőszobák és irodák is találhatók, valamint klubhelyiséget és pihenőszobát is kialakítottak.

Lajtai Kristóf szerint a szombathelyiek maximálisan rászolgáltak arra, hogy méltó környezetben üthessék tovább a labdát.

„Ha visszagondolok, hogy milyen csapat volt Szombathelyen, milyen erőfeszítéseket tettek itt versenyrendezések és a szakmai munka terén, akkor mondhatjuk, hogy hazatért a sportág ebbe a csarnokba – nyilatkozta a MOATSZ főtitkára. – Megerősödött a nyugati fellegvári szerep, amelyet eddig is betöltött a város a sportágon belül. Bízunk benne, hogy ez a csarnok a szakmai munka további javulásához, az utánpótlásbázis szélesítéséhez és a sportág népszerűsítéséhez nagymértékben hozzá tud járulni.”

Az avatóünnepséget nem véletlenül mostanra időzítették, ugyanis csütörtökön kezdődik a városban a hagyományos nemzetközi utánpótlástorna. Ennek a küzdelmei az Aréna Savariában, 22 asztalon szoktak folyni, erre viszont idén a kisebb nevezési létszám miatt nincs szükség. A verseny nyolcadik kiírását így az új csarnokban, hat asztalon bonyolítják le, a magyarok mellett cseh ifjakkal.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram