Fazekas, Szögi és Lei negyeddöntős

2023.11.06.

Fazekas Lizett és Szögi Szonja a negyeddöntőben folytathatja a szereplését az U13-as lányok között a WTT Youth-sorozat szombathelyi állomásán. Lei Balázs közben már Szencen kezdett menetelésbe.

A szombathelyi nemzetközi tornán hétfőn kezdődtek meg a lányok küzdelmei.

Az U17-eseknél Nagy Rebeka, Nagy Judit, Szilágyi Lívia, Polónyi Nóra és Müller Evelin harmadik lett, ezzel nem jutott tovább a csoportjából. Molnár Kendra, Bender Borostyán, Dohóczki Nóra, Pascui Nicoleta, Pétery Johanna és Szosznyák Emma a főtáblára került. Molnár egy, Dohóczki két mérkőzést nyert a főtáblán, utóbbi a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Az U13-as korosztályban ötfős csoportokat alakítottak ki, amelyekből az első két helyezett jutott tovább. Ez Fazekas Lizettnek, Szögi Szonjának és Fegyver Zsófiának is csoportelsőként sikerült, míg Ivanics Izabellnek, Kakas Hannának, Vass Borbálának, Szalay Flórának, Somogyi Heidinek, Váradi Emmának és Péntek Kincsőnek a csoportkör jelentette a végállomást. Az első helyen kiemelt Fazekas és Szögi megnyerte az első főtáblás meccsét, így ők kedden a negyeddöntőben folytatják.

A múlt héten még Szombathelyen vitézkedő – az U19-esek között elődöntőt játszó – Lei Balázs hétfőn már a szlovákiai Szencen állt asztalhoz az U17-es korcsoportban. A formája nem lett rosszabb, erről tanúskodik legalábbis, hogy a csoportjában, majd az első három főtáblás mérkőzésén sem vesztett szettet. A negyeddöntőben a brazil Leonardo Iizuka vár rá, aki Szombathelyen megnyerte az U17-es fiúk versenyét.

WTT YOUTH CONTENDER SZOMBATHELY 2023
U17 LÁNY EGYES
A 32 közé jutásért
Molnár Kendra–Kulczycka (lengyel) 3:1
Bender Borostyán–Wiltschková (szlovák) 0:3
Dohóczki Nóra–Lech (lengyel) 3:2
Pascui Nicoleta–Rajkowska (lengyel) 1:3
A 16 közé jutásért
Molnár–De Stoppeleire (francia) 1:3
Szosznyák–Neumann (német) 1:3
Dohóczki–Pétery Johanna 3:0
Nyolcaddöntő
Dohóczki–Gottschlich (német) 2:3

U13 LÁNY EGYES
Nyolcaddöntő
Fazekas Lizett–Minyajlo (ukrán) 3:1
Fegyver Zsófia–Pichler (osztrák) 1:3
Szögi Szonja–Shypsha (spanyol) 3:1

A részletes eredmények ide kattintva olvashatók.

WTT YOUTH CONTENDER SZENC 2023
U17 FIÚ EGYES
A 32 közé jutásért
Lei Balázs–Nicholas (szingapúri) 3:0
A 16 közé jutásért
Lei–Bossis (francia) 3:0
Nyolcaddönő
Lei–Zyworonek (lengyel) 3:0

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram