Fazekas ezüst-, a Barcsai, Dohóczki páros aranyérmes az eszéki nemzetközi utánpótlás-bajnokságon

2024.02.26.

Fazekas Lizett a döntőig jutott az U13-asok mezőnyében, míg Barcsai Sophie és Dohóczki Nóra párosa nem talált legyőzőre az U15-ösök versenyében az Eszéken rendezett horvát nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon.

Az U19-es Budapest-bajnokság megnyerése után a 11 éves Fazekas Lizett ismét remekelt, ezúttal az U13-as korosztályban Eszéken, az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) korosztályos versenysorozatának horvátországi állomásán. A nála két évvel idősebbek mezőnyében Fazekas a főtáblán horvát, osztrák és román riválist legyőzve bejutott a döntőbe, amelyben végül 3:1-re alulmaradt a lengyel Lucja Kobosztól, így a második helyen végzett. Fazekas az U15-ösök között szintén jól teljesített: a negyeddöntőig jutott, majd végül a verseny későbbi győztesétől kapott ki.

Az U15-ös leány párosok versenyében szintén örülhettünk magyar döntősnek, de ezúttal a végső siker is összejött: három magabiztos győzelmet követően a Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra kettős a fináléban 3:1-re verte a román Andreea Baiasu, Iarina Precup duót is.

A fiúk közül Szabó Lénárd jutott a legtovább, a legjobb nyolc között búcsúzott az U15-ösök viadalán.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kiemelt képen: Fazekas Lizett a dobogó második fokán, fotó: Fazekas Péter

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram