Fájó pofonok napja

2021.06.24.

A főtábla első fordulója után egyesben már csak Imre Leila van versenyben a mieink közül a varsói Európa-bajnokságon, de nem csak emiatt lehettünk csalódottak a csütörtöki játéknap végén.

Póta Georgina az országos bajnokságon és az Extraliga négyes döntőjén sem emlékeztetett a szülése és a könyökproblémája előtti önmagára, és a varsói bemutatkozása során sem a „régi” Ginát láttuk még. Női párosban új partnerével, a holland Britt Eerlanddal ugyan szép győzelmet aratott a második kiemelt Natalia Partyka és Natalia Bajor ellen, egyesben viszont sima 4:0-s vereséget szenvedett a szerb Andrea Todorovicstól.

Pergel Szandra kiemeltként szintén megúszta a selejtezőt, de ő sem igazán tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, 4:1-re kapott ki az ukrán Szolomija Bratejkótól. Bálint Bernadett szerény reményekkel várhatta a Petrissa Solja elleni mérkőzését, és a német nem hagyott kétséget a felől, hogy melyikük a jobb. Imre Leila viszont verhető ellenfelet kapott Rachel Moret személyében (a svájci a 87. a világranglistán), és élt is a lehetőséggel, hat szettben nyert 0:2-ről fordítva. A legjobb 32 között a svéd Christina Kallberg vár rá.

Férfi egyesben Ecseki Nándor és Szudi Ádám a selejtezőből verekedte magát a legjobb 64 közé. Ecseki a svéd Jon Persson ellen esélytelen volt, Szudi viszont fordulatos és a végletekig kiélezett mérkőzést vívott Paul Drinkhall-lal. A végét sajnos az angol bírta jobban, 11:9-cel vitte el a döntő szettet.

Párosban kicsit jobban állunk, ugyanis Pótáék mellett az utolsó pillanatban összeálló Imre, Pergel duó is túljutott az első körön, a férfiaknál pedig Ecseki és Szudi tette meg ezt. Az érmes reményekkel Lengyelországba utazó Szudi, Pergel vegyes párosunk ugyanakkor nem várt vereséget szenvedett a török Abdullah Yigenler, Özge Yilmaz kettőstől a nyolcaddöntőben.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ
FÉRFI EGYES
A 32 közé jutásért
Ecseki Nándor–Persson (svéd) 0:4 (–2, –7, –5, –5)
Szudi Ádám–Drinkhall (angol) 3:4 (3, 6, –6, –7, –8, 11, –9)

NŐI EGYES
A 32 közé jutásért
Póta Georgina–Todorovics (szerb) 0:4 (–8, –7, –3, –9)
Imre Leila–Moret (svájci) 4:2 (–10, –6, 10, 9, 11, 6)
Bálint Bernadett–Petrissa Solja (német) 0:4 (–4, –8, –4, –4)
Pergel Szandra–Bratejko (ukrán) 1:4 (–7, –10, 9, –5, –1)

FÉRFI PÁROS
A 16 közé jutásért
Ecseki, Szudi–Glod, Mladenovic (luxemburgi) 3:1 (7, 6, –5, 9)
Lakatos Tamás, Tobias Rasmussen (magyar, dán)–Gárdos, Habesohn (osztrák) 1:3 (–6, 8, –7, –9)

NŐI PÁROS
A 16 közé jutásért
Imre Leila, Pergel Szandra–Lung, Degraef (belga) 3:0 (7, 9, 3)
Póta, Eerland (magyar, holland)–Partyka, Bajor (lengyel) 3:1 (10, –9, 9, 9)

VEGYES PÁROS
Nyolcaddöntő
Szudi, Pergel–Yigenler, Yilmaz (török) 2:3 (–6, 8, 7, –4, –8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram