Fair Play-díjat kap Majsai Károly

2021.06.04.

A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-bizottsága Majsai Károlyt jelölés alapján érdemesnek találta a 2020-as évre vonatkozó magyar Fair Play-díjra.

A paralimpiai ezüst- és bronzérmes Majsai Károly a „Fair Play Cselekedet” kategóriában érdemelte ki az elismerést. De mi is volt ez a cselekedet?

Erdei Ilona 12 évig járta a világot a magyar paraválogatott tagjaként, szerzett érmet világbajnokságon, Európa-bajnokságon és világjátékokon is. Dobogós helyen gyakorlatilag csak paralimpián nem végzett – pedig hármat is megjárt –, így aztán több válogatottbeli sporttársával ellentétben neki nem jár életjáradék.

Hivatalosan legalábbis nem. Majsai Károly ugyanis úgy döntött, hogy a szöuli bronzérméért járó életjáradéka egy részét minden hónapban átutalja Erdei Ilonának. Mégpedig azért, mert számára példaértékű, ahogy Erdei Ilona a versenyeken segítette a kerekesszékes társait, tologatta, kiszolgálta őket, cipelte a táskáikat, ha neki nem volt éppen versenynapja, akkor is lement a csapattal tréningezni, izgult a meccseiken, támogatta őket, ahol csak szükségük volt rá. Ezért is tartja igazságtalannak, hogy közülük egyedül pont neki nem sikerült paralimpián érmet szerezni, az ötödik helyért pedig csak meleg baráti kézfogás jár.

Majsai Károly az ígéretéhez hűen rendszeresen utalja az életjáradéka egy részét Erdei Ilonának, ezt azonban nem verte nagydobra, a sporttársai hívták fel erre az illetékesek figyelmét.

A Fair Play-díj átadó ünnepségére várhatóan 2021 őszén kerül majd sor.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram