Ezúttal Källberg volt a jobb

2022.08.19.

Majoros Bence és András Csaba egyesben a legjobb 32 között búcsúzott, ezzel a magyarok közül utolsóként befejezték szereplésüket a müncheni Európa-bajnokságon.

Majoros és András is csoportelsőként jutott a főtáblára, amelynek első fordulójában mindketten bravúros győzelmet arattak. Majoros a portugál Joao Monteirót verte meg 4:3-ra, míg András háromszettes hátrányból fordított a francia Emmanuel Lebesson ellen.

Majoros a legjobb 32 között a világranglista-18. Anton Källberggel találkozott, nem ő számított tehát esélyesnek, de néhány hete Budapesten WTT-tornán legyőzte a svédet.  Ezúttal sajnos elmaradt a meglepetés, Källberg öt játszmában visszavágott a júliusi vereségéért.

Andrásra igazi jutalomjáték várt, az asztal túloldalán ugyanis Dimitrij Ovtcharov állt, aki kilenc Eb-aranyérme közül az elsőt akkor nyerte (2007), amikor a fiatal magyar játékos még csak ötéves volt. András becsülettel küzdött, macska-egér harcról szó sem volt, de a hazai környezetben szereplő Ovtcharov győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Ezzel a magyar küldöttség befejezte a szereplését a müncheni Európa-bajnokságon, amely a férfi és női egyes döntőjével vasárnap ér véget.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN
FÉRFI EGYES
A 16 közé jutásért
Majoros Bence–Källberg (svéd) 1:4 (–8, –8, –13, 7, –9)
András Csaba–Ovtcharov (német) 0:4 (–8, –7, –8, –8) 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram