Ezúttal is a Quattro Mori nyert

2023.11.19.

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata hazai környezetben 3:1-es vereséget szenvedett az olasz Quattro Moritól a Bajnokok Ligája D-csoportjában.

A csoport első mérkőzésén a csak magyar játékosokkal felálló Budaörs 3:1-re kikapott Franciaországban a Metztől, és bár most ugyanilyen arányban maradt alul, több esély mutatkozott a győzelemre. Az első találkozón Madarász Dóra úgy kapott ki 3:0-ra a román Tania Plaiantól, hogy mindhárom szett 11:9-re végződött.

Ezután Póta Georgina szettelőnyről szenvedett 3:1-es vereséget az orosz Elizabet Abraamiantól. A harmadik meccsen Dari Helga tartotta életben a budaörsi reményeket, 3:1-re legyőzve a kínai Vu Hszin-hszint. Az utolsó játszmát szettlabdákról fordította meg 16:14-re.

„Nagyon jó volt a hangulat a sok nézőnek köszönhetően, mindig jó itthon játszani – nyilatkozta a hazaiaknál szerepet kapó legfiatalabb játékos. – Így sokkal könnyebb játszani, és egy csapatmérkőzésen eleve nem csak magunkért játszunk, hanem mindenkiért, aki kijön miattunk. Így sokkal egyszerűbb felpörögni és hajtani végig, ennek is köszönhető, hogy megnyertem ezt a szoros szettet.”

Madarász azért lépett asztalhoz, hogy kiharcolja az ötödik mérkőzést, és ehhez közel is volt. Abraamian ellen 2:1-re vezetett a szetteket tekintve, de végül az orosz nyert, 6:5-re megnyerve a rövidített döntő játszmát.

„Ez az itthoni meccs sokkal jobban sikerült, mint a franciaországi, persze ez ilyenkor sovány vigasz – értékelt Szvitán Krisztina szakosztályvezető. – Nem voltunk messze attól, hogy nyerjünk. Már nem először kaptunk ki ettől a csapattól. Remélem, hogy egyszer majd megfordul, és mi tudunk nyerni, de ez jóval szorosabb volt, mint a korábbi összecsapásaink. A sorsolás után igyekeztünk reálisan gondolkodni, a kiemelés alapján is a harmadikak vagyunk ebben a csoportban. Hogy ez a meccs ilyen szoros lett, az szerintem összességében egy jó eredmény.”

A Budaörs jövő csütörtökön szintén otthon játszik a Metzcel, majd december 5-én utazik Cagliariba az utolsó csoportmeccsére. A csoportból az első két helyezett jut tovább, a harmadik az Európa-kupa negyeddöntőjében folytatja.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
D-CSOPORT
SH-ITB Budaörsi SC–Quattro Mori Cagliari (olasz) 1:3
Madarász Dóra–Plaian 0:3 (–9, –9, –9)
Póta Georgina–Abraamian 1:3 (8, –8, –5, –8)
Dari Helga–Vu Hszin-hszin 3:1 (8, 7, –6, 14)
Madarász–Abraamian 2:3 (7, –6, 11, –7, 5:6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram