Ezüstös magyar-horvát együttműködés

2019.04.14.

Tölgyes Dorottya a horvát Hana Arapoviccsal ezüstérmes lett a serdülő lányok csapatversenyében az ITTF Junior Circuit franciaországi állomásán.

Tölgyes egyedüli magyarként vett részt a Metzben megrendezett tornán, így csapatban és párosban is más nemzet képviselőjével kellett összeállnia. Előbbi számban a horvát Hana Arapovic volt a társa, és a csoportban előbb az Egyesült Államok együttesét, majd egy bosnyák, román vegyes csapatot győztek le 3:0-ra.

A negyeddöntőben a walesiek vártak rájuk, és mindketten kikaptak Anna Hurseytől, aki párosban Tölgyes partnere volt. Lara Whittont viszont legyőzték, és a páros mérkőzést is megnyerték, ezzel bejutottak az elődöntőbe. Ott az oroszokat szintén 3:2-re verték meg, Tölgyes egy, Arapovic két egyest nyert meg.

A döntőben a házigazda franciák első számú csapatával találkoztak, és bár Arapovic sikerével 1:0-s előnybe kerültek, a következő három meccset a franciák nyerték, így Tölgyes második egyes találkozóját már le sem játszották.

A magyar lány egyesben hibátlan csoportkört (három győzelem) követően a főtábla első fordulójában a belga Sara Devoson még túljutott, a nyolcaddöntőben viszont 3:1-re kikapott a francia Charlotte Lutztől.

Párosban a már említett walesi Hurseyvel csak döntő szettes mérkőzéseket játszottak. Egy francia és egy orosz duót legyűrtek így, a negyeddöntőben viszont a német Annett Kaufmann és Naomi Pranjkovic ellen hiába vezettek 2:0-ra a játszmákat tekintve, végül lemaradtak az éremről.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram