Ezüstérmes az Ecseki, Madarász páros

2023.06.26.

Ecseki Nándor és Madarász Dóra 3:0-ra kikapott a német Dang Qiu, Nina Mittelham kettőstől a vegyes párosok döntőjében, így ezüstérmesként zárt a krakkói Európai Játékokon.

Az egyéni világranglistán mindkét német a top20-ban található a világranglistán, jóval megelőzve a mieinket, ami egyértelműen a döntő esélyeseként tette őket. Ezt Ecseki Nándor mondta még a vasárnapi elődöntőt követően, de azt is ígérték a mieink, hogy igyekeznek a legjobban felkészülni ellenfeleikből, ahogy korábban is.

A mérkőzés elején 6:2-re elhúztak a németek, és bár a magyar páros egyenlíteni tudott, a végjáték nem sikerült nekik, így sorozatban hét megnyert játszma után szettet veszítettek Krakkóban. A következő felvonásban Bátorfi Zoltán már 0:2-nél időt kért, azonban ez sem segített, Qiuék viszonylag könnyen behúzták ezt a szettet is. A harmadik játszma már újra szorosan alakult, de hiába voltak szettlabdáink, végül 13:11 lett oda, így a Qiu, Mittelham páros nyerte meg az Európai Játékokat, és vele együtt az olimpiai kvótát.

Ecseki Nándor és Madarász Dóra érthetően csalódott volt a döntő után, de az ezüstérem és a nagyszerű menetelésük miatt mindenképpen dicséret illeti őket. A bronzérem az általuk legyőzött Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette kettősé lett.

EURÓPAI JÁTÉKOK, KRAKKÓ
VEGYES PÁROS
Döntő

Ecseki Nándor, Madarász Dóra–Qiu, Mittelham (német) 0:3 (–9, –6, –11)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram