Ezüstérmes a Budaörs

2023.05.07.

Az SH-ITB Budaörsi SC hazai pályán is kikapott az olasz ASD Quattro Mori Cagliaritól a női Európa-kupa döntőjében, így ezüstérmesként zárta a sorozatot.

A finálé első felvonását április elején csak 3:2-re veszítette el a magyar bajnoki címvédő Szardínián, ami bizakodással töltötte el a budaörsieket. A visszavágó előtt is elmondták, hogy a párharc esélyese az olasz csapat, ám profi sportolóként természetesen az aranyérmet célozták meg, már csak azért is, mert európai kupasorozatot még sosem sikerült megnyerniük. A Bajnokok Ligájában és az Európa-kupában is játszottak már döntőt, egyszer-egyszer pedig bronzérmesek lettek a BL-ben, illetve az ETTU-kupában.

Sajnos az utolsó lépést most sem sikerült megtenni, és még csak azt sem mondhatjuk, hogy ezúttal nagyon közel volt hozzá a Budaörs. Az első meccsen Póta Georgina 3:1-re kikapott Andreea Dragomantól, akit Cagliariban megvert, ez pedig nem sok jót vetített előre.

„Nem volt reménytelen a meccsem – beszélt a vereségéről Póta Georgina.Az első szettet megnyertem, a másodikat viszont nagyon rosszul kezdtem, szervát is rontottam, ami nem megszokott. Picit jobban izgultam a kelleténél, nagyon sokan eljöttek, és szerettem volna egy jó meccset játszani. A végén nem láttam, hogy nekem állt volna a mérkőzés, jobban játszott.”

A folytatás sem alakult jobban, Dari Helgának nem volt esélye a vendégek másik román légiósa, Tania Maria Plaian ellen, majd Fazekas Mária is kikapott a nigériai Offiong Edemtől, így 3:0-s hazai vereség lett a vége.

„Az olaszországi meccs alakulhatott volna másképp is, ott abszolút realitás volt, hogy esetleg nyerhetünk is, úgy más lett volna az itthoni mérkőzés. Ma kicsit fásultak voltunk, mintha minket nyomott volna a teher, ezt valamiért nem sikerült feloldanom a lányoknál. Mindhármuknál azt éreztem, hogy túl görcsösek voltak” – vont mérleget a döntő után Bachman Péter, a Budaörs vezetőedzője.

A Quattro Mori történelmet írt, hiszen korábban nemcsak ők, hanem más olasz klub sem nyerte meg ezt a sorozatot.

„Nagyon örülök, hogy könnyebben tudtunk ma győzni, mint a hazai találkozón. Az első mérkőzést pont én nyertem meg az ellenfél legjobbja ellen, ami a többieket is megnyugtatta. A Cagliari még sosem hódította el ezt a trófeát, örülök, hogy részese lehettem ennek a sikernek” – nyilatkozta Andreea Dragoman.

EURÓPA-KUPA, NŐK
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SH-ITB Budaörsi SC–ASD Quattro Mori Cagliari (olasz) 0:3
Póta Georgina–Andreea Dragoman 1:3 (9, –5, –6, –8)
Dari Helga–Tania Maria Plaian 0:3 (–8, –6, –5)
Fazekas Mária–Offiong Edem 1:3 (5, –10, –7, –7)
Összesítésben 6:2 az ASD Quattro Mori Cagliari javára.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram