Ez így nagyon fájó

2022.03.27.

Póta Georgina nyolc mérkőzéslabdáról kapott ki a dohai WTT Star Contender versenyen, és Madarász Dóra, valamint az András Csaba, Majoros Bence páros is vereséget szenvedett.

A két főtáblás női játékosunk vasárnap mutatkozott be a dohai tornán. Madarász Dóra könnyedén nyerte meg a nyitó szettet Linda Bergström ellen, a svéd védő játékos azonban ez után megérezte a távolságot és a játékot, és 3:1-re fordított.

Póta Georgina is jól kezdett, kétszettes előnybe került, és már a harmadik játszmában lezárhatta volna a meccset, ám két mérkőzéslabdát is veszni hagyott a dél-koreai Csoj Hjo Dzsu ellen. A kínai születésű balkezes ázsiai kiharcolta a döntő szettet is, amely maratoni végjátékot hozott. Póta újabb hat alkalommal jutott meccslabdához – miközben ő is hárított négyet –, ám ezekkel sem tudott élni. Csoj Hjo Dzsu aztán 20:19-nél pontot tett az adok-kapok végére, és megnyerte a drámai találkozót.

Az András Csaba, Majoros Bence páros a selejtezőben két győzelmet aratva jutott a főtáblára, ahol szintén lehetett volna keresnivalója. Az első két játszmát minimális különbséggel vesztették el a magyar fiúk a japán Tanaka Juta és Kizukuri Juto ellen, a másodikban szettlabdájuk is volt. A harmadik felvonásra szétesett a játékuk, így 3:0-s vereség lett a vége.

A Madarász, Póta női páros és az Ecseki Nándor, Madarász vegyes páros hétfőn lép asztalhoz.

WTT STAR CONTENDER DOHA 2022
FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
András Csaba, Majoros Bence–Tanaka, Kizukuri (japán) 0:3 (–9, –12, –4)

NŐI EGYES
A 32 közé jutásért
Madarász Dóra–Bergström (svéd) 1:3 (4, –8, –13, –10)
Póta Georgina–Csoj Hjo Dzsu (dél-koreai) 2:3 (10, 5, –12, –8, –19)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram