Ez az életút mozivászonra kívánkozik

2019.04.26.

A budapesti világbajnokság alatt látott napvilágot a hír, amely szerint film készül Klampár Tibor életéről.

Madarász Istvánt nem kellett győzködni, hogy vállalja el a film rendezését.

„Megkerestek a róla szóló könyvvel, és amikor elolvastam, akkor hangosan hahotáztam, libabőröztem, és nem értettem, hogy ez a sztori miért nincs a nyilvánosság előtt – mesélte nagy lelkesedéssel Madarász István. Klampár Tibor az én szememben egy rejtői hős, a mi hősünk, a pesti utcagyerek, aki Gergellyel és Jónyerrel eljutott a világbajnokságig, és ott jól elverte a kínaiakat. Azt mondtuk egymás között, hogy ha ezeknek a sztoriknak a fele igaz, már kész vagyunk, de úgy tűnik, hogy az egész igaz. Megjelentek előttem a bunyók, az autós üldözés, a pingpongmeccsek, tehát ebben annyi filmes elem van, amennyi nem szokott lenni egy átlagos életrajzi filmben, hanem azokat mindig a filmesek találják ki.”

A rendező annyit elárult, hogy a forgatókönyv szerint Klampár 7-8 éves lesz a film elején, aztán következik a 16-tól 20 éves koráig tartó időszak, és a film az 1979-es csapat-világbajnoki arannyal zárul.

„A végére tervezünk még valamit, amiről most még nem beszélnék, de lehet, hogy a valós személyek is meg tudnak jelenni a filmben” – tette hozzá Madarász István.

A főhőst meglepte, hogy mozivászonra viszik az életét.

„Álmomban sem gondoltam volna, hogy rólam filmet fognak csinálni, így amikor meghallottam, először nem is akartam elhinni – árulta el Klampár Tibor.Nem vagyok egy törtető alkat, a könyvet is Fazekas Péter erőltette, aki aztán hozta Vörös Csabát (a könyv szerzőjét). Utólag persze jól tette, mert így nem felejtenek, tudják, hogy élt egy ilyen játékos. Persze Gergelyre és Jónyerre is emlékeznek, de a könyv sokat dobott rajtam. Természetesen szeretném viszontlátni magamat fiatalként, de ez olyan, mint például a csapat-világbajnoki döntő, mintha tegnap lett volna. Ezek belevésődnek az ember emlékezetébe.”

A legendás asztaliteniszező felelevenített jó néhány érdekes sztorit az életéből, amelyeket a róla szóló könyv olvasói ismerhetnek már, aki pedig még nem, a moziban valószínűleg találkozhat majd velük.

A film leghamarabb 2021-ben kerülhet a mozikba.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram