Európa-kupa negyeddöntőt játszik a héten a Budaörsi Sport Club női csapata

2024.02.06.

Mozgalmas időszak elé néz a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz szakosztálya, akik a héten az Európa-kupa negyeddöntőjében állnak asztalhoz a cseh Ostrov ellen. A klub 2024-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját.

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata megszakítás nélkül, már huszonegy éve résztvevője az Európai Asztelitenisz Szövetség (ETTU) kupasorozatainak. A magyar bajnok együttes az Európa-kupa negyeddöntőjében áll asztalhoz a héten a cseh Ostrov ellen. Az első mérkőzést február 6-án, szerdán Csehországban, a visszavágót pénteken, azaz február 9-én 18:00 órától rendezik majd meg a Budaörsi Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand létesítményében (BVUSS).  A párharc győztese már biztosan érmes helyen végez, amennyiben a budaörsi női csapat lesz az, úgy ez lesz a 6. nemzetközi kupa érme. A mérkőzésre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Mivel a klubnak és a szakosztály számárai is prioritást élvez az olimpia szereplés, így a közelgő kvalifikációs csapat-világbajnokságra való tekintettel, Madarász Dóra az idegenbeli mérkőzésen nem szerepel majd. Hiszen ahogy arról korábban írtunk, Madarász Ecseki Nándorral párban vasárnap Manchesterben megnyerte a WTT Feeder versenyt vegyes párosban. „Természetesen így is cél a továbbjutás, de fontos hangsúlyozni azt, hogy a Budaörsi Sport Club mindig is a magyar asztalitenisz sikerességéért kívánt a legtöbbet tenni, így ez a döntés teljesen tudatos. A csapat tagjai és sportszakemberei büszkék arra, hogy az SH-ITB Budaörsi Sport Club egyedüli állva maradt magyar klubcsapatként képviseli a klubot, Budaörs Városát és Magyarországot Európában.” — áll a klub közleményében.

A február 16. és 25. között megrendezésre kerülő csapat-világbajnokságra ketten utaznak a női-válogatott tagjaként Puszánba, Madarász Dóra és Póta Georgina a Budaörsi Sport Club tagjai. „Nehéz csoportba került a Budaörsről a magyar válogatotthoz kerülő Pink Márk vezette női válogatott, bízunk abban, hogy sikerülhet Tokió után újra kivívni a csapatkvótát a párizsi ötkarikás játékokra. Budaörs számára örök élmény marad, hogy a tokiói kvalifikációban jelentős szerepet vállalt az idén 100 éves klub, hiszen három játékos és egy egészségügyi szakember is részese volt a bravúrnak.” — írja a klub.

A világbajnokság után sem lesznek kevésbé mozgalmas napok Budaörsön, hiszen a női Extra Ligában az eddigi kilenc mérkőzéséből, nyolc győzelemmel és egy vereséggel várja a folytatást, a cél a Final Fourba kerülés. A csapat részt vesz továbbá a Közép-Európai Szuperligában (CES) is, ahol már bejutott a hatos döntőbe, melyre majd márciusban rendeznek meg.

Szurkoljunk együtt a Budaörsi Sport Club asztalitenisz csapatának és aki teheti, látogasson ki péntek délután az Ostrov elleni visszavágóra!  

(Kiemelt kép: archív)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram