ETTU Utánpótlás rendszer: prof. Neven Cegnar előadása (videóval)

2015.05.03.

Prof. Neven Cegnar, az ETTU Eurotalents TI&S programjának fejlesztési vezetője még tavaly 2014 augusztusában, a kiskunfélegyházi ETTU táborban beszélt arról, mi is az ún. TI&S program célja, hogyan és miért változtatták meg a korábbi utánpótlás programokat és mi a hosszabb távú tervük. Ezt az előadást tesszük most közzé magyar narrációval, hiszen az utánpótlás nevelés kulcsfontossága nem csak az Európai Asztalitenisz Szövetség számára megkérdőjelezhetetlen, hanem számunkra is az egyik olyan kiemelten fontos irány, amely a hosszú távú terveink törzsét képezi.

Az ETTU fő célkitűzése, hogy a 2020-as olimplián a mostani 15-16 éves fiatalok érmet tudjanak nyerni. Ennek megvalósítására indították el azt az Európát átölelő programot, amellyel utánpótlás nevelési szakmai hálózatot hoznának létre és preszelekciós, majd újabb válogató táborokon keresztül juttatnának be akár hazánkból is tehetséges fiatalokat az ETTU U21 programjába. Az ETTU szakembere - akinek a nevét egyébként a Statisztika PSC sikercsapatának tagjaként szereplő Boros Tamara nevelőedzőjeként ismerhetjük még - a videóban azt is elmondja, tapasztalatai szerint mi odhatja meg a fiatal játékosokkal kapcsolatos támogatás és menedzsment 22-es csapdáját.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség hasonlóan az ETTU-hoz rendkívül fontosnak tartja a sportág utánpótlásának kérdését. Eddigi tevékenysége során, „a Sport legyen a Tied!", az infrastruktúra fejlesztési pályázatok, a feltörekvő sportegyesületek támogatása programokkal 2015-ben nagy erőforrásokat biztosít arra, hogy a tömegbázis és az utánpótlásnevelés előremutatóan fejlődjön.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram