ETTU-kupa-elődöntős a Budaörs

2019.02.09.

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC idegenben is jobbnak bizonyult az orosz TTC Kazanynál (1:3), így kettős győzelemmel bejutott a női ETTU-kupa elődöntőjébe.

Hazai pályán úgy nyert 3:2-re a Budaörs, hogy az öt mérkőzésből négy a döntő szettben dőlt el. Ezzel szemben a visszavágón csupa 3:0-s eredmény született. Kint mínusz 18 fok körüli volt a hőmérséklet, bent viszont az első találkozó után melegnek tűnt a helyzet, mivel Fazekas Mária simán kikapott Antonyina Szaveljevától. Ekkor örülhettek azonban utoljára az oroszok – akik ezúttal sem nevezték kínai idegenlégiósukat –, Pergel Szandra ugyanis megnyerte mindkét meccsét, a kettő között pedig Lovas Petra is megverte ellenfelét.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy történetünk során először elődöntőt játszhatunk az ETTU-kupában, minden dicséret jár a lányoknak – nyilatkozott az MTI-nek Somlyó Gergely klubelnök. – Annak is nagyon örülök, hogy mindkét oldalon csak hazai játékosok szerepeltek, ez is bizonyítja, hogy ha légiósok nélküli ellenféllel vesszük fel a harcot, akkor sokáig eljuthatunk.”

Az elődöntőben a spanyol Cartagena vár a budaörsiekre.

A Bajnokok Ligájában a TTC Berlin Eastside, Póta Georgina csapata bejutott a legjobb négy közé. A német együttes az első mérkőzést 3:1-re elveszítette a cseh Hodonín otthonában, a visszavágón azonban 3:0-ra győzött. Az első partin Póta 3:2-re nyert Natalia Partyka ellen, akitől egy hete az Európai Top 16 bajnokságon a negyeddöntőben kikapott.

NŐI ETTU-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
TTC Kazany (orosz)–SH-ITB Budaörsi 2i SC 1:3
Antonyina Szaveljeva–Fazekas Mária 3:0 (8, 8, 11)
Anna Blazsko–Pergel Szandra 0:3 (–10, –8, –9)
Jekatyerina Ohotnyikova–Lovas Petra 0:3 (–9, –5, –8)
Szaveljeva–Pergel 0:3 (–7, –3, –10)
Továbbjutott: a Budaörs, kettős győzelemmel, 6:3-as összesítéssel.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram