Érmek Spanyolországból

2021.10.20.

A tokiói paralimpián aranyérmet szerző Pálos Péter a Costa Brava Spanish Para Openen sem talált legyőzőre, de nem ő volt az egyetlen magyar, aki éremmel tért haza Spanyolországból.

A Platja d'Aróban rendezett versenyen Pálos a csoportjában vesztett egy szettet, az elődöntőt és a döntőt viszont 3:0-ra nyerte meg, utóbbit a francia Antoine Zhao ellen.

A 8-as kategóriában Zborai Gyula jó játékkal a döntőig menetelt, ahol a belga Marc Philippe Ledoux állította meg (0:3). Ők ketten aztán a csapatversenyt tükörsimán nyerték meg.

Retter Barnabás a csoportjában a továbbjutásért 3:2-re legyőzte a brit Craig Allent, a negyeddöntőben azonban a hazai környezetben játszó Ander Cepas ellen nem volt esélye. A spanyol aztán meg sem állt az aranyéremig.

A kerekesszékesek versenyében összevonták az 1-es és 2-es kategóriát, ami az előbbibe tartozó Major Endrének nem jött jól. A csoportjából másodikként továbbjutott ugyan, a negyeddöntőben viszont 3:2-re kikapott a végső győzelemig menetelő spanyol Miguel Toledótól, aki 2-es kategóriás. Urlauber Ádám fejlődése egyértelmű, több játszmában is jó játékot mutatott francia és spanyol ellenfelével szemben, ám nyerni még nem tudott.

A csapatversenyben Zborai Gyulán kívül három magyar is érmesként végzett. Retter Barnabás a francia Lucas Didier-vel lett harmadik, Major és Urlauber pedig egymás oldalán.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram