Erdért: győzelemmel felérő döntetlen

2022.03.21.

Döntetlennel zárult az Erdért–Budaörs rangadó a női Extraligában, ezzel az Erdért nagy lépést tett az alapszakasz megnyerése felé.

Ez a két csapat a játékerejét tekintve kiemelkedik a mezőnyből, amit az is jelez, hogy a mostani összecsapásukig az Erdért százszázalékos teljesítménnyel vezette a tabellát, a Budaörs pedig csak egyszer vesztett pontot, az Erdérttől elszenvedett 6:3-as őszi veresége alkalmával. Az az eredmény azt is jelentette, hogy az Erdért ezúttal gyakorlatilag a döntetlennel, sőt még egy 6:4-es vereséggel is bebiztosíthatta az alapszakasz-győzelmét.

Mindkét csapat nemzetközi szinten is jegyzett játékosokat vonultatott fel, a jó mérkőzések nem is maradtak el. A páros meccset az Erdért nyerte meg, majd Marharita Peszocka hozta a kötelezőt Dari Helga ellen, ezzel 2:0-ra ellépett a fővárosi csapat. Póta Georgina, ha nehezen is, de szépített Fejős Anna legyőzésével, majd a szerb válogatott Makszuti Aneta egyenlített a Madarász Dóra elleni sikerével. Póta és Peszocka már több nagy csatát vívott egymással, és ezúttal is döntő szettig húzták. A magyar játékos 1:2, 7:10-es állásról, tehát három meccslabdáról fordított.

„Én 10:9-nél kikértem az időt, de Peszocka nem jött ki – árult el egy érdekes kulisszatitkot az Erdértet irányító Gárdonyi Zoltán.Miután elvesztette a meccset, megkérdeztük, hogy miért tett így, és azt felelte, hogy ha kikéri az időt, utána sosem csinál több poént.”

Az ukrán kiválóság balul elsült „magánakciója” végül „csak” a győzelmébe került az Erdértnek, a pontszerzésüket így sem fenyegette veszély, köszönhetően többek között a Pótát legyőző Madarásznak.

„Makszuti ellen sajnos nem tudtam kihasználni, hogy 2:1, 4:1-em volt, és a döntő szett elején is vezettem, bár hozzá kell tenni, hogy nagyon jól játszott. Gina ellen nagyon jó labdameneteket játszottunk, örülök, hogy én kerültem ki győztesen” – nyilatkozta Madarász Dóra.

A papírforma szerint az Erdért alapszakasz-elsőségét most már nem fenyegeti veszély, tehát ha a négyes döntőben összekerül ez a két csapat – valószínűleg a döntőben –, akkor 5:5-tel is Madarász Dóráék végeznek előrébb. A Budaörs vezetőedzője így is talált pozitívumot a mostani mérkőzésükben.

„Úgy gondolom, hogy aki eljött és megnézte ezt a háromórás meccset, az hihetetlenül jól szórakozott, nagyon színvonalas mérkőzés volt. Reméljük, hogy minél több ilyet tudunk játszani” – összegzett Bachman Péter.

EXTRALIGA, NŐK
18. FORDULÓ, ORMAI-CSARNOK
BUDAPESTI ERDÉRT SE–SH-ITB BUDAÖRSI SPORT CLUB 5:5
Madarász Dóra, Ambrus Krisztina–Póta Georgina, Makszuti Aneta 3:1
Marharita Peszocka–Dari Helga 3:0
Fejős Anna–Póta 2:3
Madarász–Makszuti 2:3
Peszocka–Póta 2:3
Madarász Dóra–Dari 3:1
Fejős–Makzsuti 0:3
Madarász–Póta 3:1
Peszocka–Makszuti 3:1
Fejős–Dari 2:3

A többi eredmény és a tabella itt tekinthető meg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram