Elsőre nem volt rossz

2022.03.20.

Mind az öt versenyszámban kínai győztest avattak a sportág első Grand Smash-tornáján, Szingapúrban.

Méltó befejezést varázsoltak a kínaiak a történelem első Grand Smash-versenyének. A tenisz Grand Slam-viadalok mintájára kéthetesre nyújtott, 2 millió dollár összdíjazású szupertorna záró napján férfi és női egyesben is kínai házi döntőt rendeztek a telt házas Infinity Arenában.

A hölgyeknél Cseng Meng 1:0-ra, majd 3:1-re is vezetett a játszmákat tekintve Vang Man-jü ellen, ám utóbbi mindkétszer egyenlíteni tudott. Hiába, mert a mindent eldöntő hetedik felvonásban ismét Csen Meng tudott újítani, így az övé lett a trófea. A tokiói olimpia aranyérmese a jövő héttől a világelsőséget is a magáénak mondhatja.

Férfi egyesben összejött az álomdöntő az első kiemelt Fan Csen-tung és a másodikként rangsorolt Ma Lung között. A tokiói olimpia fináléjában Ma Lung nyerte kettejük csatáját, azóta most kerültek szembe először egymással. Fan Csen-tungé lett az első két szett, a következő három viszont Ma Lungé. A fiatalabbik kínait azonban ez sem törte meg, előbb egyenlített, majd a döntő szettet is megnyerte.

Ezzel már a második címét gyűjtötte be ezen a hétvégén, mivel korábban férfi párosban sem talált legyőzőre. Vang Csu-csinnal a döntőben azt a japán Togami Sunszuke, Uda Jukija duót győzték le 3:1-re, amely a negyeddöntőben az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettőst búcsúztatta.

A női párosok döntője is kínai–japán összecsapást hozott, az első kiemelt Szun Jing-sa, Vang Man-jü kettős erődemonstrációt tartott Hajata Hina és Ito Mima ellen.

Vegyes párosban Vang Csu-csin és Szun Jing-sa hasonlóan sima fináléban múlta felül a tajvani Lin Ju-jü, Cseng I-csing duót.

SINGAPORE SMASH 2022
DÖNTŐK
Férfi egyes
Fan Csen-tung (kínai, 1.)–Ma Lung (kínai, 2.) 4:3 (6, 6, –6, –9, –8, 8, 7)

Férfi páros
Vang Csu-csin, Fan Csen-tung (kínai, 7.)–Togami, Uda (japán, 3.) 3:1 (10, 10, –12, 7)

Női egyes
Csen Meng (kínai, 2.)–Vang Man-jü (kínai, 4.) 4:3 (9, –8, 9, 8, –6, –9, 8)

Női páros
Szun Jing-sa, Vang Man-jü (kínai, 1.)–Hajata, Ito (japán, 2.) 3:0 (4, 6, 4)

Vegyes páros
Vang Csu-csin, Szun Jing-sa (kínai, 2.)–Lin Ju-jü, Cseng I-csing (tajvani, 1.) 3:0 (3, 10, 4)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram