Elrepültek

2021.07.17.

Megtörtént, amiben kis túlzással az utolsó pillanatig még a kvótás sportolóink sem lehettek biztosak: elutaztak a tokiói olimpiára.

Pénteken a magyar küldöttség újabb csoportja kelt útra Japánba, és köztük voltak a pingpongosaink is (a később utazó Póta Georgina kivételével). Madarász Dórában és Pergel Szandrában nemcsak a járványhelyzet miatt lehetett bizonytalanság az olimpiai részvételük kapcsán, hanem azért is, mert az utóbbi időben sérüléssel küzdöttek. Ferihegyen szerencsére mindketten arról számoltak be, hogy sikerült felépülniük, így ez elvileg nem áll a sikeres szereplésük útjába.

Fazekas Mária helyzete speciális, hiszen a női csapat tartalékjaként valószínűleg csak akkor léphet asztalhoz, ha valamelyik társa lesérülne, de ezt természetesen nem szeretné. Rajta és Póta Georginán kívül Bátorfi Zoltán az, aki járt már olimpián a mieink közül. Ez persze más lesz, mint a korábbiak voltak.

„Már kint tartózkodik a magyar csapat egy része, úgyhogy kapunk információkat az olimpiai faluról és a Covid-helyzetről is. Így már picit többet tudok, mint egy héttel ezelőtt, és nagyjából fel tudtunk arra készülni, hogy mi vár ránk” – nyilatkozta női szövetségi kapitányunk.

Majoros Bence ezúttal sem eredményekben gondolkodik, hanem azt tűzte ki célul maga elé, hogy Tokióban is folytassa azt az utat, amelyen – az utóbbi időben elég sikeresen – halad előre. Azt mindenesetre nem bánja, hogy végre elindulhattak.

„Hihetetlenül izgatott vagyok, ez életem első olimpiája, és most már látjuk úgymond a fényt az alagút végén – mondta a férfi egyes versenyszám egyetlen magyar indulója. – Nagyon sok teendőnk volt, amit teljesítenünk kellett annak érdekében, hogy kiutazhassunk Japánba. Nagyon örülök, hogy túl vagyunk ezen a stresszes időszakon.”

A július 23-i megnyitó előtt öt nappal nyitják meg a termeket, lesz tehát lehetőség edzeni és megszokni az ottani körülményeket. A magyar játékosok többsége viszont már 24-én megkezdi a szereplését.

A Pergel Szandrával vegyes párosban induló Szudi Ádám is az első olimpiája előtt áll, és bár a szokásos nyugalmat árasztotta, elárulta, hogy ez csak a látszat, és nagyon izgatott.

Szvitán Krisztina is Tokióban esik át az olimpiai tűzkeresztségen. A mieink fizioterapeutája reméli, hogy nem kell sérülések miatt bevetnie a tudását, de ha mégis szükség lesz rá, akkor nagyon szívesen segít akár más sportágak képviselőinek is.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram