Eloszlatták a kételyeket

2020.09.24.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és főtitkára csütörtökön ellátogatott a magyar válogatott játékosaihoz, hogy személyesen oszlassák el a tokiói olimpiával kapcsolatos kételyeiket.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Vékássy Bálint főtitkár jó hangulatú, kötetlen beszélgetésre érkezett csütörtök délelőtt az Ormai-csarnokba, a fő téma azonban nagyon is fontos volt: a tokiói olimpia. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották az eseményt, ami már önmagában sok sportolónak frusztrációt okozott, ráadásul azóta is elég nagy a bizonytalanság körülötte.

„A kvótával még nem rendelkezőknek és a kvótásoknak is jó úgy a következő szezonnak elébe nézni, hogy megint van egy cél, mert megrendezik az olimpiát. Nagyon klassz, hogy személyesen beszélhettünk erről a MOB elöljáróival, mert nagyon sok hírt hallottunk jobbról-balról, mindenféle platformról, és ment a találgatás” – mondta Fazekas Mária a beszélgetés után.

Ő a női csapat tagjaként ott lehet a Japánban rendezendő ötkarikás játékokon, Szudi Ádám viszont – bár vegyes párosban jók az esélyei Pergel Szandrával –, még nem rendelkezik kvótával. Kulcsár Krisztiánék látogatását ő is nagyra értékelte.

„Kényes téma az olimpia mostanában a sportolók körében, nagy a bizonytalanság – erősítette meg Szudi Ádám Fazekas Mária szavait. – Nehéz eldönteni, hogy mit higgyünk el abból, amit az interneten olvasunk, úgyhogy jó, hogy letisztázták a dolgokat, és így újult erővel tudunk tovább edzeni és készülni az olimpiára.”

A nagyjából egyórás diskurzuson nemcsak a játékosok, hanem az edzők is részt vettek.

„A kialakult helyzet miatt a MOB-vezérkarban jobbnak látták, ha személyesen felkeresik minden sportág képviselőit. Ez nagyon jólesett mindannyiunknak, megnyugtattak minket, hogy biztos lesz olimpia, ami motiválóan hat. Én nagyon büszke vagyok a lányokra, mert azt hittem, hogy a karanténhelyzet nagyobb problémát okoz, de nagyon szépen edzenek, elégedett vagyok velük” – dicsérte játékosait Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány.

A válogatott játékosainak zöme külföldi klubban játszik, ami a különféle utazási korlátozások és karanténkötelezettségek miatt nagy fejtörést okoz nekik és a szakmai stábnak egyaránt. A hazai olimpiai bizottság ebben is segítséget nyújthat, a MOB ugyanis a sportdiplomáciai lehetőségeit latba vetve támogatja a sportolók külföldi kötelezettségeikből fakadó utazását.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram