Elődöntőbe jutás az Európa Kupában krimibe illő végjátékkal

2024.02.15.

Az idén centenáriumát ünneplő Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata bejutott az Európa Kupa 2023/2024-es szezonjának elődöntőjébe, így biztosan érmes helyen zár.

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club a cseh Ostrov elleni negyeddöntőjének első felvonásán, Havlickuv Brod városában 3:2 arányban maradt alul. Póta Georgina klasszis teljesítményt nyújtva mindkét mérkőzése végén győztesen hagyta el az asztalt, ezzel olyan helyzetet teremtve a budaörsi visszavágóra, hogy reális cél lehessen a csapat legjobb négy közé jutása. A budaörsi visszavágón már Madarász Dóra is erősítette az aktuális magyar bajnokot, Dóra az Olimpiai kvótáért folytatott erőltetett menet miatt előre egyeztetve pihent az első összecsapáson. A visszavágó drámai végkifejletet hozott, hiszen a 3-2- es budaörsi győzelmet követően nem játszma és pont számolás következett, hanem az ún. arany meccs, ahol ténylegesen egy-két labdamenet döntött a továbbjutásról. Az aranymeccset megelőzően Madarász Dóra, Póta Georgina és Dari Helga is egy győzelemmel járult hozzá a 3:2-es eredményhez, Gina és Dóri pedig a saját aranyszettjét is megnyerve zárta le a közel 3 órás csapatmérkőzést.

A Budaörsi Sport Club 2003 óta minden szezonban, idén 21-szer képviseli Budaörs Városát, támogatóit és a magyar asztaliteniszt az Európai kupasorozatokban, a mostani lesz a csapat 6. megszerzett érme az Európai kupákban. 2012-ben Bajnokok Ligája bronz, 2013-ban Bajnokok Ligája ezüst, 2019-ben ETTU Kupa bronz, 2021-ben Európa Kupa ezüst és 2023-ban szintén Európa Kupa ezüstérmet szerzett.

A csapat játékosai és Bachman Péter edző megtették a magukét, elbírva a nyomást megnyerték a kiváló hangulatban zajló mérkőzést és készülhetnek a portugál Mirandela elleni elődöntőre. A csapat vezetés számára közvetlenül a továbbjutás után kezdetét vette az a szintén nem könnyű feladat, hogy egyrészt a rendkívül zsúfolt nemzetközi versenynaptárban megtalálni két olyan időpontot amikor életszerűen lejátszható a két elődöntő, másrészt megteremteni a szükséges pénzt a sikerrel járó további súlyos kiadásokhoz.

Magyar idő szerint február 17-én délelőtt játssza első mérkőzését a magyar női asztalitenisz válogatott a koreai Puszan városában megrendezendő csapat világbajnokságon. A 4 fős magyar csapat két játékosa Madarász Dóra és Póta Georgina a Budaörsi Sport Club sportolói, a válogatott szövetségi kapitánya pedig a Magyar Asztalitenisz Szövetség kérésére a Budaörsi Sport Club-ot elhagyó Pink Márk. A budaörsi asztalitenisz közösség egyaránt szurkol természetesen a női és a férfi válogatott sikeréért is, hiszen a magyar asztalitenisz sport minden szereplője számára minden siker fontos, a válogatott eredményessége is, valamint a klubsikerek is, amihez a Budaörsi Sport Club újfent hozzájárult.

Forrás: Budaörsi Sport Club

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram