Elnöki videoüzenet - World Table Tennis Day 2024

2024.04.23.

A magyar asztalitenisz szövetség Elnökeként köszöntöm a világ asztalitenisz sportolóit, vezetőit, kedvelőit.

A pingpong olyan sportág, mely végigkíséri az ember életét akár 4 éves kortól kezdve 100 évig; játszhatja együtt gyermek, szülő, sőt akár még nagy- és dédszülő is.
 
Olyan csodálatos lehetőség ért, hogy a 100 éves Magyar Asztaliteniszt én vezethetem át az újabb 100 évbe. Ez óriási megtiszteltetés és egyben nagy felelősség is. Napjaink egyik legfontosabb feladata ugyanis a béke; egy zöld asztal megteremtése a világban. Zöld asztalunk sporton keresztül hirdeti a békét, megtanít az egymás iránti tiszteletre, felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre.


A sport és a sportdiplomácia már sokszor bebizonyította a világnak, hogy csodákra képes. A mi óriási asztalitenisz családunk pedig megmutatja, hogy egy kiélezett mérkőzés után egymás vállát átkarolva gratulálunk.
 
Ez egy száz éves szövetség elnökének üzenete, az asztalitenisz-világnak, közös világnapunk alkalmából, melyet egy kisfilmmel köszöntünk, amiben reggel felkel a nap legifjabb pingpongozóinkkal, delet üt ifjúsági játékosainkkal, távolodik a felnőttekkel, este pedig a lenyugvó nap fényénél nagyköveteink, világbajnokaink Jónyer, Klampár, Gergely, Kreisz mutatják be tudásukat Magyarország csodálatos gyöngyszeménél; a Balatonnál.

Mert számunkra a pingpong az élet vize; nélküle élni nem lehet és nem is érdemes!

Íme a 2024-es Asztalitnisz Világnapra készült kisfilmünk: "100 év egy napban"

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram