Elhunyt Török József

2021.11.23.

Életének 86. évében elhunyt Török József. Az alábbiakban a DASE megemlékezése olvasható.

Emlékezünk!

Az asztalitenisz sportszerető közönsége nevében is adózunk Török „Józsi bácsi” sok-sok évtizedes munkája előtt, aki 85 évesen ment el. Családjával a fájdalomban osztozunk.

Józsi’bá Dombóváron született 1936-ban, ahol 10 éves korában kezdett asztaliteniszezni. 17 évesen már a Dombóvári Vasutas SE első csapatában játszott, az akkori NB II-ben. 1957-ben az NB II-es Sztálinvárosi Vasas invitálására érkezett az akkori Sztálinvárosba. 1965-ben a helyi Ruhagyár csapatához igazolt, 1971-től egy évet az NB I-ben játszott Horváth Jánossal, Grósz Károllyal, Ignácz Bélával, Sebestyén Józseffel egy csapatban. Hitvallása szerint ez volt a legjobb csapat, amelyben valaha is szerepelt.

Az aktív játékot 1973-ban sportvezetésre cserélte, ekkor a Dunavidéki Vendéglátók SE NB II-es női csapatának a szakvezetését vállalta el, majd a hölgysportolókhoz 18 évig kizárólagos hűség fűzte.

1991-ben sportágunk nehéz helyzetében elvállalta a helyi Munkás Aladdin férficsapatának edzői posztját. Erre az időszakra jellemző, hogy számtalan egyesület megszűnését követően részben Józsi bácsinak köszönhetően sikerült fenntartani a sportágat Dunaújvárosban. 1995-től 2013-ig a korábbi 8-10 csapat helyett már csak egyetlen asztalitenisz-szakosztály működött városunkban. Akkor Linde SE néven, majd 2001-től a jelenleg is használt elnevezéssel Dunaújvárosi Asztalitenisz SE néven, amely a mai DASE.

NB I, Extraliga, NB II, NB III, megyei csapatok, utánpótlás-tehetségek mind-mind a nevéhez köthető feladatok és sikerek voltak. Megszámlálhatatlanul sok utánpótlás- és felnőttverseny kötődik nevéhez. Évtizedeken keresztül heti 4-5! napot szánt a közösségi munkára, hétvégeken sem kímélve magát. Több százan köszönhetik neki a sport imádatát. Bárhova mentünk az országban, mindig rákérdeztek hogylétére.

A stafétabot átadását követően is sokáig segítette az egyesület munkáját, majd 2016 májusában egyesületünk „Tiszteletbeli Elnöki címet” adományozott Neki.

Józsi bácsi! Emlékedet örökké megőrizzük! Nyugodj büszkén és békében!

                                               A DASE közössége

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram