Elhunyt Simon Ágnes

2020.08.19.

Nyolcvanöt éves korában rövid betegség után elhunyt Simon Ágnes (született Almási Ágnes), világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező.

Simon Ágnes a csapatban és párosban szerzett országos bajnoki címei után már 18 évesen bekerült a magyar válogatottba. Mossóczy Líviával párosban világbajnok lett, csapatban pedig egy-egy világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett.

Miután 1957-ben elhagyta Magyarországot, Hollandiában, majd az NSZK-ban telepedett le. Mindkét ország színeiben részt vett további világversenyeken, a legnagyobb sikereit az NSZK sportolójaként érte el: háromszor lett Európa-bajnok (egyszer egyesben, kétszer csapatban), valamint négy Eb-ezüst és két Eb-bronz is bekerült még az éremgyűjteményébe.

A DTC Kaiserberggel megnyerte a BEK-et, az NSZK országos bajnokságán tízszer állhatott a dobogó legmagasabb fokára, és háromszor elindult az Európai Top 12 bajnokságon is. Aktív pályafutását 1989-ben hagyta abba.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram