Elhunyt Sarnyai Ilona

2020.04.24.

Türelemmel viselt, hosszan tartó, súlyos betegséget követően 2020. április 16-án életének 78. évében elhunyt Sarnyai Ilona, a MÁI SE alapító elnöke.

Sarnyai Ilona fiatalon kezdett asztaliteniszezni, évekig a 22-es Építők csapatában játszott az NB II-ben.

1992-ben került kapcsolatba a fogyatékos asztalitenisszel. A Marczibányi téri Állami Intézetben vállalt sportedzői állást. Az ott lakókkal kellett és megismertetni és megszerettetni az asztalitenisz és boccia sportágakat. Az asztalitenisz állt a szívéhez közelebb, ebben végzett kiemelkedő munkát. Olyan játékosok kerültek ki a kezei alól, mint a mai napig aktív paralimpiai ezüstérmes Csonka András, az országos bajnok Dollenstein János, Kis-Juhász József és Kovács Ika Ilona.

Sarnyai Ilona

Tevékenysége elismeréseként 1993-ban felkérték a magyar paraválogatott szakágvezetőjének, mely megbízatást 1998-ig látta el. Munkásságának legnagyobb eredménye az 1996-os atlantai paralimpián 3-as kategóriában győztes Sasváriné Paulik Ilona által elért aranyérem.

Szövetségi kapitányi munkája után továbbra is az intézet edzőjeként tevékenykedett. 2002-ben megalakította a Mozgássérültek Állami Intézete Sport Egyesületet, melyet 16 évig vezetett, amíg egészségi állapota ezt megengedte.

Temetéséről családja később intézkedik. Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében.

Budapest, 2020.04.22.

Kovács Ika Ilona / MÁI SE elnöke

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram