Elhunyt Rigó Lehel

2020.12.10.

Életének 81. évében elhunyt Rigó Lehel, a jászberényi asztalitenisz meghatározó alakja.

Rigó Lehel 1940. május 21-én született Jászberényben. Az asztalitenisz szerelmese volt. Az általános, majd a középiskolai tanulmányai idején a Jászberényi Vörös Meteor, majd a Lehel asztalitenisz-csapatában tevékenykedett. Egyetemi tanulmányainak befejezése után a Lehel SC-ben, a Jászberényi Öregfiúk, a Jászkürt DSE (Baby-Bel), a Jászberényi SE, a Jászberényi H-Generál Asztalitenisz SE, majd a Jászberényi Asztalitenisz SE csapatában versenyszerűen sportolt.

Kezdeményezésére indultak el a jászberényi asztalitenisz-versenyzők is  az országos és nemzetközi szenior kupákon és versenyeken. Az egyéni és páros versenyeken mindig kötődött a nevéhez valamilyen dobogós helyezés. A Szolnok Város jubileumi tornát a 75+ kategóriában megnyerte, de győztes volt Békéscsabán, Balatonfüreden, Harkányban is a nemzetközi tornán a férfi párosban. Ez évben pár hónappal ezelőtt még versenyzett. Legutóbb Kecskeméten és Hajdúszoboszlón ért el második helyezést a 80+ kategóriában.

Az asztalitenisz-játékvezetői  vizsgát több mint 35 évvel ezelőtt tette le. Rendszeresen közreműködött játékvezetőként a Jászberényben megrendezett férfi NB I-es mérkőzéseken, jubileumi tornákon, H-Generál-kupán. Sokszor kapott meghívást és küldést a nemzetközi felnőtt és ifjúsági tornákra játékvezetőként.

Az asztalitenisz iránti szeretete példamutató mindannyiunk számára.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram